Kilgen Çayı'nın kenarında, etrafı narenciye ağaçlarıyla çevrili olan lokanta, hem doğal güzelliği, hem de otantik yapısıyla Kozan'a gelenlerin buluşma noktası haline geldi. Kozan'da su değirmeni olarak çalıştırıldığı dönemlerde, çevrede yaşayanların un ihtiyacını karşılayan ve bölgenin tek değirmeni olan lokantada, şimdi dileyenler ızgara, isteyenler de tava türü yöresel yemekleri uygun fiyatlarla bulabiliyor. Kebap türleri, incik, balık, içli köfte ve özellikle Kilgen Çayı'nda yetişen alabalığıyla ünlü lokanta, keşfedilmeyi bekliyor.

TURİZM VURGUSU

Su değirmeninin faaliyette olduğu dönemde, bölgenin tek değirmeni olduğunu belirten girişimci Duru Çiftçi, "Burası tek olunca un yaptırmak isteyenler önünde uzun kuyruklar oluştururmuş. O nedenle burası aynı zamanda han görevi de yürütmüş" dedi.

Değirmen Restoran'ın son yıllarda turizmdeki yıldızı parlayan Kozan'ın gelişiminde rol oynayacağına inandığını söyleyen Çiftçi, "Böylesi önemli bir yapıyı restore ettirip turizme kazandırdığımız için mutluyuz. Yoksa bu tarihi yapı belki yok olacaktı" diye konuştu.


YB (OA/AAA)(FOTOĞRAF)