Serik İlçesi'ne bağlı Abdurrahmanlar Beldesi Şatırlı Köyü'nde yaşayan Şefika ve Hüseyin Akıncı, Türkiye'nin bilinen en uzun süreli evli kalan çifti. Bir asıra yaklaşan evliliklerinde 5 çocuk ve 10 torun sahibi olan çift, kendilerine ait evlerinde sırt sırta vererek yaşamlarını sürdürüyor. Evliliklerinde 'sevgi ve hoşgörü'yü ilke edindiklerini belirten Şefika Akıncı, 91 yıldır mutlu bir evlilik sürdürdüklerini kaydetti.

16 YAŞINDA EVLENDİ

16 yaşında görücü usulüyle evlendiğini anlatan Şefika Akıncı, "Çok mutlu bir evliliğimiz var. Hayatı birlikte yaşadık ve yaşlandık. 91 yıl boyunca birbirimizi hiç kırmadık, kötü söz söylemedik. Bakımımız iyice zorlaştı. Artık ölmek istiyoruz. Diğer taraftan Allah'ın bizi böyle imtihan ettiğini düşünüyoruz. Yine de çok mutluyuz" dedi.

Mutluluğun sırrını 'Birbirimizi hiç kırmadık' diye anlatan Şefika Akıncı, mutluluk için sevgi ve hoşgörünün yeterli olduğunu söyledi. 'Sevgililer Günü' diye bir günü bilmediğini belirten Akıncı, "Böyle bir günü bilmiyorum. Önemli olan karı- kocanın birbirine kötü söz söylememesi, kırmaması" diye konuştu.

'BAŞBAKAN MAAŞ SÖZÜNÜ UNUTTU'

Yaşlandıkları için komşularının yardımıyla ihtiyaçlarını gördüklerini anlatan Akıncı, 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini ziyaret ettiğini söyledi. Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldiğini hatırlatan Akıncı, kendilerine yaşlı aylığı bağlanmamasından yakındı. Akıncı şunları anlattı:

"Başbakan yanımıza geldi. Halimizi, hatırımızı sordu. 'Ne istiyorsunuz, neye ihtiyacınız var. Size yaşlı aylığı bağlayalım' dedi. Ama aradan kaç yıl geçti, ne arayan oldu ne de soran. Biz yaşlı aylığımızı istiyoruz. Başbakan maaş sözünü unuttu. Düşe kalka zor yürüyoruz. Çocuklarımız elinden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyor ama bir yere kadar. Onların da bakmaları gereken çocukları var."

'BAKICI TUTARDIK'

Eşinin geçen hafta düşerek başından yaralandığını dsöyleyen Şefika Akıncı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Artık ayakta durmakta zorlanıyoruz. Eşim başından yaralandı. Ona dahi bakamıyorum. Komşular yardım ediyor. Kimseye muhtaç olmak istemezdik. Eğer Başbakan'ın söz verdiği aylık bağlansaydı bir bakıcı tutabilirdik."



NK(SU/COŞ)