Dün akşam İzmit'te Merkez Bankası önünde toplanarak yürümek isteyen gruba engel olan polis, önce panzerlerden tazyikli su sıktı, yine dağılmayınca bu kez biber gazı ve cop kullandı. Olaylar sırasında bazı sendikacılar da yaralanırken, kent içi trafiği de aksadı.

Bugün bir açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman,  asgari ücrete yapılmak istenen 'sadaka' olarak nitelendirdiği zammı protesto için yapmak istedikleri yürüyüşe polisin izin vermediğini, orantısız güç kullanarak Murat Arslan ve Talat Tunç adlı iki sendikacının da kolunu kırdığını söyledi. Akın Şişman Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı da AK Parti Hükümeti'nin militanı olmakla suçladı.

Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan ise, en ufak bir demokratik talep karşısında bile bu taleplerini ifade ederek protesto haklarını kullanmak isteyenlere biber gazları ve coplarla müdahalede bulunulduğunu söyledi. Kaplan, "Şiddetten gücünü alanlar, taleplerinin haklılığı dışında herhangi bir gücü olmayan ve bunu ifade etmeye çalışan insanların karşısına polisleri yığanlardır. Öğrencilerimizi, yurttaşlarımızı demokratik tepkilerini ortaya koyanları coplayanlardır. Gaz ve biber sıkanlardır. Bunun sorumlusu da valilerdir, il emniyet müdürleri ve kolluk kuvvetleridir" diye konuştu.



OU,EY(MB/AAA)