Kent Merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Sanayi Sitesi esnafı, işyerlerine astıkları 'Bize sahip çıkan yok mu? Yüzde 87 oyun karşılığı bu mu? Yönetimde umut yok, halimiz Allah'a kalmış. Müşterilerimizden özür dileriz asfalt döktüremedik' pankartlarıyla sıkıntılarını duyurmaya çalıştı. Esnaf, 29 Haziran'da Erzurum'a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu pankartları görmesini çok istediklerini belirtti.

Belediyenin, Başbakan'ın geçeceği güzergahı allayıp pulladığını, buraların ise harabe şeklinde bıraktığını öne süren esnaftan İkram Aksakallı şunları söyledi:

"Burada 223 işyeri var. Kışın kardan, yazın toz ve çamurdan müşteri gelmiyor. Altyapı yok. Her yere müracaat etmemize rağmen, yurt dışına ihracat yapan bir sanayi sitesinin yoluna asfalt döktüremedik. Hal böyle olunca 100'e yakın esnaf işyerini kapatıp depo olarak kullanmaya başladı. Bizler de can çekişiyoruz. Her birimiz 20- 30 işçi çalıştırıyorduk. İşsizlikten bu sayıyı yarıya indirmek zorunda kaldık. Yüzlerce kişinin ekmek teknesi olan sanayi sitesine asfalt istiyoruz."

'SIKINTIMIZ ÇOK AMA SAHİBİMİZ YOK'

Topraklı yolda hızla giden bir otomobilin, koca sanayi sitesini toz bulutu içinde bıraktığını anlatan Güven Işık ise şöyle konuştu:

"Çok mağduruz. Büyükşehir ve Aziziye Belediyesine gittik ama buraya kimse sahip çıkmadı. Hangi kapıyı çaldıysak olumlu bir yanıt alamadık. Sahipsiz olan sanayi sitesinde sık sık hırsızlık olayları yaşanıyor. Yıllardır çektiğimiz bu sıkıntıları Erzurum- Erzincan karayolu üzerindeki işyerlerimizin üzerine pankart asarak dile getirdik. Yoldan geçen herkes bu yazıyı okuyor. Siteye yağmur yağınca göle dönüyor. Kışın yağan kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Burada 10 dakika duran un değirmeninde çalışmış gibi oluyor. Sıkıntımız çok ama sahibimiz yok. 29 Haziran'da İl Kongresi için Erzurum'a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde eylem düzenleyip sorunumuzu anlatacağız."



KB(KS/COŞ)