6 ay önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından pilot il seçilen Kırıkkale ve Karabük'te başlatılan uygulama sona erdi. Kırıkkale'de bu proje kapsamında ilçeler dahil 13 bin 814 ailenin ziyaret edildiği belirtildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde gerçekleşen sertifika törenine Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat'ın yanı sıra Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ve çok sayıda ASDEP çalışanı katıldı.

Vali Ali Kolat, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Ali Kolat, "Türkiye genelinde de uygulanacak proje ile umarım ihtiyaç sahibi insanlarımız rahat bir nefes alır ve o yaşadığı zor günlerden rahatlığa kavuşur. Projede görev alan arkadaşlarımız açısından yorucu bir çalışma oldu, ancak insanların dertleriyle dertlenme imkanı buldular. İnsanımıza nasıl yaklaşılması gerektiğini, hangi konularda ne tür destekler verilebileceğini, devlet, hükümet, kurum olarak, her şeyden önce insan olarak onlara neler yapabileceğimizin yolunu, yordamını gösterdiler" dedi.

Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu ise ulaşma süreci sonunda ihtiyaç üzerine detaylı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bozoğlu, "Kırıkkale ve Karabük'ün pilot bölge ilan edilmesi ile birlikte toplam 25 bine yakın haneye ulaştık. Nüfus üzerinden baktığımızda ise 100 bine yakın bireyle bir şekilde görüşme yapıldı. Burada, öncelikli olarak ekonomik sorunlar var. Eğitim, sağlık ve istihdam sorunları ile birlikte ailelerinin kendi içinde problemleri bulunuyor" diye konuştu.