Trabzon 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında tutuklu sanıklar Özcan Fukul, Fatih Bulut, Muhammet Apaydın, Önder Öztürk, Cemal Hacıismailoğlu hazır bulundu. Şakar'ı tabancayla ateş ederek ayağından yaralayan Özcan Fukul ifadesinde, korkutmak amacıyla ateş ettiğini ileri sürerek, "Arkadaşım Hakan Süleymanoğlu, Trabzonspor yönetimi ve Trabzonspor futbolculardan dolayı yargılandı ve ağır cezalar aldı. Bu nedenle, alkolün de etkisiyle silahı çekerek 3 el ateş ettim. Amacım Nevzat Şakar’ı yaralamak değil sadece korkutmaktı" dedi. Fukul, mahkeme başkanının neden ruhsatsız silah bulundurduğu şeklindeki sorusuna da, “Burası Trabzon. Güvenlik amaçlı bulunduruyorum" diye yanıt verdi.

'ŞİFRELİ MESAJLAŞMA YAPMADIK'

Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklardan Fatih Bulut, Muhammet Apaydın, Önder Öztürk ile Cemal Hacıismailoğlu ise tahliyelerini talep etti. Mahkeme başkanının, As Başkan Nevzat Şakar’ın yaralanması olayında sanıklar arasında cep telefonu mesajıyla şifreli yazışmalar yapıldığı iddiaları üzerine açıklamada bulunan Fatih Bulut, Muhammet Apaydın ile arkadaş olduklarını ve telefonla her zaman görüştüklerini belirterek, aralarında şifreli herhangi bir yazışma olmadığını söyledi. Şifreli mesaj atarak Nevzat Şakar'ın havalanından çıkışını bildirdiği iddiasına yanıt veren tutuklu sanık Muhammet Apaydın da, emniyette ifadesinin baskı altında ifadesinin alındığını iddia etti ve şifreli mesajlaşmanın kesinlikle olmadığını dile getirdi.

4 TAHLİYE

Mahkeme heyeti Fatih Bulut, Muhammet Apaydın, Önder Öztürk ile Cemal Hacıismailoğlu’nun tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Mahkeme, Özcan Fukul’un tutukluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

EVİNİN KAPISINDA VURULMUŞTU

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, 22 Ocak 2012 Pazar günü Kardemir Karabükspor deplasmanından döndükten sonra saat 02.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi, Nemlioğlu Cemal Sokak'taki evine giderken, arkadan yaklaşan bir kişinin tabancayla açtığı ateş sonucu sağ ayak topuğundan yaralandı. Saldırı ile ilgili olarak gözaltına alınan Özcan Fukul, Fatih Bulut, Muhammet Apaydın, Önder Öztürk ile Cemal Hacıismailoğlu çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

HAKAN SÜLEYMANOĞLU ERZURUM'DA YARGILANMIŞTI

Bu arada tutuklu Özcan Fukul'un, ifadesinde söz ettiği Hakan Süleymanoğlu'nun adı, 31 Ocak 2006'da eski Trabzonsporlu futbolcular Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke'nin ve eşlerinin işyeri ve otomobillerinin kurşunlanması olayıyla gündeme gelmişti. Süleymanoğlu'nun Gökdeniz'den 500 bin dolar haraç istediği, para verilmeyince de kurşunlama olayını yaptığı belirlenmişti. Süleymanoğlu, Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz ile eşlerinin otomobilleri ve iş yerlerinin kurşunlanması, Gökdeniz Karadeniz’den 500 bin dolar haraç istenmesi ve resepsiyon görevlisi Müjdat Üçüncü’nün öldürülmesi olaylarıyla ilgili olarak yargılandığı davada Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bir kez ömür boyu ve 42 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Nevzat Şakar'ın vurulması olayında tutuklanan Fatih Bulut da Hakan Süleymanoğlu ile birlikte yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezası almış, ancak tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmişti.



FT(TM/COŞ)