Olay, Samsun'un Atakum ilçesi'nde dün meydana geldi. İlçeye bağlı Yeni Mahalle'de oturan ve üniversite sınavlarına hazırlanan H.Y., dershane çıkışından sonra oturduğu apartmanın asansörün kapısına geldi. H.Y.'yi takip eden Yusuf Karagülleci açık olan apartman kapısından içeri girip adres sorma bahanesiyle asansöre binen kıza yanaşırken "Benden sakın korkma. Sadece yanağından öpeceğim. Bağırırsan rezil olursun" dedikten sonra ona sarıldı. Neye uğradığını şaşıran H.Y. çığlık atıp  yardım istedi. Kızın çığlıkları üzerine yakalanma korkusuna kapılan Yusuf Karagülleci asansörden çıkarak kaçtı. H.Y., daha sonra durumu ailesine anlatıp polisi arayarak yardım istedi. Polis kısa sürede olay yerine geldi. H.Y. ifadesinde "Dersaneden çıkıp evin kapısına geldim. Tanımadığım bu şkişi yanıma yaklaşıp adres sordu. Ben bu sırada asansöre bindim ancak kat düğmesine basamadım. Daha sonra kendisinden korkmamamı sadece öpeceğini bağırmam halinde ise rezil olacağımı söyleyip sarıldı. Çok korktum ve bunun üzerine var gücümle bağırıp yardım istedim. Bunun üzerine şahıs asansörden çıkıp kaçtı. Şikayetçiyim" dedi.

Şikayet üzerine çevrede araştırma yapan polis zanlıyı eşgal üzerine kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Yusuf Karagülleci, suçlamayı kabul etmezken, "Diş doktorunu arıyordum. Asansöre binince kız benden korktu. Kendisini öpmedim ve tacizde de bulunmadım" dedi.

Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Karagülleci çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.



HÇ(İS/İD)

H.Y.: Hilal Yılmaz