Engellilerin bir araya geldiği ve Türkiye İş Kurumu'nca çeşitli mesleki eğitimlerin verildiği derneğin bozuk asansör nedeniyle kullanılamadığını belirten Umut Dayanışma Engelliler Derneği Başkanı Sevim Eyrisakal, 'Engellilere engel yoktur' sloganıyla dernek kurduklarını ancak sık sık bozulan ve 3 gündür de yaptırılamayan bozuk asansörün kendilerine en büyük engel olduğunu belirterek, yardımcı olunmasını istedi.

DEFALARCA TAMİR EDİLDİ AMA YİNE ARIZALANDI

Yaklaşık 300 üyesi bulunan Umut Dayanışma Engelliler Derneği, kurulduktan kısa bir süre sonra 2011'de yıllık 5 bin lira kira bedeli ödeyerek merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan iki katlı 'Eski Pasaj'ın ikinci katına taşındı. Binanın merdivenleri engellilerin kullanımına uygun olmadığı için merdiven boşluğuna bir de basit düzenekte asansör yaptırıldı. Ancak, pasajda sık sık asansör arızaları meydana geldi. Her tamirat yaklaşık 500 lirayı bulduğu ve derneğin ekonomik durumu da yeterli olmadığı için son arızanın ardından asansör yaptırılamadı. Bu nedenle engelliler, dernek binasını kullanamaz oldu.

'YARDIM EDİN'

Bozulan asansör nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen Umut Dayanışma Engelliler Derneği Başkanı Sevim Eyrisakal, kendilerine bozuk asansörün en büyük engel olduğunu kaydetti. Eyrisakal, dernek sayesinde engellilerin sosyalleştiğini, rahatladığını ve yaşamla barıştığını aktardı. Sevim Eyrisakal, "Çoğumuz yürüme engelliyiz. Ben de dahil, tekerlekli sandalye ve akülü arabaya mahkumuz. Merdiven basamaklarını çıkamıyoruz. Asansör de bozuk. Burası nefes aldığımız tek yerdi. Yetkililerden ya asansörün yaptırılmasını veya asansöre gerek duyulmayacak bir yer verilmesini istiyoruz" dedi.

Mağdur olduklarını belirten dernek üyeleri de yardımcı olunmasını istedi.