CNN Türk'ün 'Anadolu'da Yarın Toplantıları'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, soruları yanıtladı. Şirin Payzın'ın sunduğu programda izleyicilerin sorularını cevaplayan Bakan Şahin, hayatının dönüm noktalarını anlattı. İstanbul Teknik Üniversitesi'ni kazandığı için İstanbul'a gittiğini ancak önce yurt bulamadığını anlatan Şahin, bu nedenle geri döneceği gün kuyumculuk yapan babasının meslektaşlarının yanında kalarak dönmediğini kaydetti.

Eğitim hayatının ardından iş hayatını ve siyasetle ilişkisini aktaran Şahin, kadınların çalışma hayatına katılımını sağlamak için de çaba gösterdiklerini vurguladı. 'Kadının çalışması için kocasından izin alması gerektiğini düşünen çok sayıda kişi' olduğunun hatırlatılması üzerine Şahin, "Ben 22 yıllık evliyim ve bu tür şeyler karşılıklı anlaşmaya bağlıdır. Kimse kimseye karışmamalıdır. Çalışma hayatımda eşimin çok desteğini gördüm. Özel sektörde yoğun çalıştık. Fedakarlık gerektiriyor. Bunu yaptığınız zaman, aile ve iş hayatını uyumlu hale getirdiğinizde sorun olmaz. İş hayatı ile aile hayatını uyumlu hale getirecek, insanlara esnek çalışma kolaylıkları sunacak modeller oluşturuyoruz. Güçlü kadın, güçlü erkek, güçlü çocuk. Ailenin güçlü olması için çalışıyoruz" dedi.

Kadına yönelik şiddete karşı yapılan yasal düzenlemeleri değerlendiren Şahin, "Aile ve Sosyal Hizmet Destek Uzmanlığı uygulaması kapsamında analizler yapıp ailelere çözüm üreteceğiz. Bunun için 7 bin personel alacağız. Şiddetle Mücadele Merkezi kuracağız. İzleyeceğiz, takip edeceğiz, destekleyeceğiz. Şiddetle mücadeleye hız veriyoruz. Bir çok yerde pilot çalışmalara başladık" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da, Ak Parti iktidarında Türkiye'nin çok önemli ekonomik ve siyasi başarı sağladığını söyledi.

EYLEM SANDILAR, SONRA ALKIŞLADILAR

Toplantı sürerken, Gaziantep Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri, hep birlikte ayağa kalkarak, 'Ata Barı' adlı türküyü söylemeye başladı. Öğrencilerin bu hareketi bir anlığına 'protesto eylemi' sanılsa da, kurgusal olduğu anlaşılınca katılımcıları neşelendirdi. Bakan Çağlayan, Bakan Şahin ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da aralarında bulunduğu katılımcılar, uzun süre alkışlayarak öğrencilerle birlikte Gaziantep türkülerini söyledi.

Toplantının ardından Bakan Çağlayan, Gaziantep Üniversitesi öğrencileriyle bir süre sohbet etti. Öğrencilerden bazıları yüksek harç fiyatlarından yakınırken, Çağlayan kendi yaşamından örnekler vererek, geçmişte öğrencilerin daha zor şartlarda eğitim gördüğünü ancak bu durumun düzeltildiğini belirtti.