CNN Türk tarafından düzenlenen 'Anadolu'da Yarın Toplantıları' Gaziantep'te, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın katılımıyla başladı. Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve ana teması 'Yarına Bakış' olarak belirlenen toplantıda kentin ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitsel, teknolojik, çevresel ve toplumsal durumu ele alındı.

Bölgedeki iş adamlarının bir araya geldiği toplantının açılış konuşmalarını GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve Gaziantep Valisi Erdal Ata yaptı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep sanayi ve ekonomisi hakkında bilgi verdi. Gaziantep'in en fazla ihracat yapan dördüncü il olduğunu kaydetti. Konukoğlu, Gaziantep'te 5 bin 12 işletmenin 180 bin çalışanıyla Türkiye'ye üretim yaptığını birçok alanda da lider olduğunu anlattı. Konukoğlu, Gaziantep'in 2023'de hedefinin 30 milyar dolar ihracat ve 350 bin kişiye istihdam sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.

"BİR ÜLKE SAHİP OLDUĞU YARINLAR KADAR ZENGİNDİR"

Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ise bir ülkenin sahip olduğu yarınlar kadar zengin olduğunu belirtti. 3 yıl aradan sonra tekrar Anadolu'da olmaktan heyecan duyduklarını belirten Arzuhan Doğan Yalçındağ, şunları söyledi:

"Aslında bu toplantılara o zamanki CEO'muz Mehmet Ali Yalçındağ önderliğinde 2006'da başladık. Onlarca ili ziyaret etmiştik, çok iyi geri dönüşler aldık. 3 yıl ara verdik. Bu toplantılara yeniden başladığımız için son derece mutluyuz. Bu toplantılardaki amacımız Anadolu'daki farklı alanlardan insanları bir araya getirmekti. Türkiye gelişiyor, büyüyor, dünyada önemli bir güç haline geliyor. Çok genç bir ülkeyiz, nüfusun yarısı 29 yaşının altında. Ülkenin bu genç nüfus ve Anadolu'nun dinamiği ile daha çok kalkınacağını düşünüyoruz. Gençliğin gelişimini destekleyecek ve ülkemizin gerçek potansiyelini ortaya çıkaracak itici gücün Anadolu'da olduğuna inanıyoruz. Yerel kültürü, yerel değerleri ve zenginlikleri küresel bilgiler ve küresel kaynaklar ile birleştiren ülkeler değer yaratabiliyor. Türkiye'yi yarına taşıyacak ve fark yaratacak gücün Anadolu'da olduğu inancıyla yola çıktık. Gaziantep kültürü ve kültürel mirası ve girişimci ruhu ve çalışkanlığıyla ben çok etkiliyor. Bu böyle de devam edecek."

YB(BK/AAA)(FOTOĞRAF)