Toplantı öncesi Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u makamında ziyaret eden Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye nüfusunun yüzde 50’sinin 30 yaşın altında olduğunu belirterek, "Bu genç nüfusa çok güveniyoruz" dedi. Türkiyenin yarınını düşünürken, Anadolu’nun önemli olduğunu belirten Yalçındağ, "Anadolu'dan gelecek fikirler bizim yarınlarımızı şekillendirmede öncü rol oynayacak diye düşünüyoruz" diye konuştu.

'BİZ KADINLARA DAHA ÇOK İŞ DÜŞECEK'

Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Hedef Allıance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak daha sonra, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın girişimcileri üyeleri ile bir araya geldi. Arzuhan Doğan Yalçındağ burada kadın girişimcilere yönelik yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Türkiye’de 70- 80 yıl öncesine gidersek nerdeydik ve şimdi nerdeyiz? Türkiye gelişmekte olan ülkeler gibi müthiş bir nüfusa sahip. Nüfusumuz bir Brezilya değil, bir Rusya değil, bir Hindistan değil. Bütün bunlara bakınca bugün Türkiye'nin kat ettiği yol ve geldiği noktaya bakınca bir mucize gerçekleştirdi gibi geliyor bana. Bunu nasıl gerçekleştirdi Türkiye? Yani çok olağanüstü bir yerde olmamasına rağmen nüfus açısından, kaynak açısından nasıl gerçekleştirdi? Bence bunu girişimci ruhuyla, iş insanlarıyla gerçekleştirdi. İnanan, genlerinde girişimcilik ruhu olan, pozitif düşünen, yaratıcı iş insanları ile Türkiye bunu gerçekleştirdi. Onun için Türkiye'ye inanıyorum, Türkiye'nin bundan sonraki yıllarında daha da gelişerek gideceğine inanıyorum. Bundan sonra biz kadınlara çok iş düşecek diye düşünüyorum. Başka hiç kimseden bir yardım beklemeden iş dünyasında en iyisini yaparız. Bundan sonra Türkiye'nin iki büyük gücü var, girişimci kadınlar ve gençlerimiz."

Yapılan konuşmaların ardından Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Yalçındağ ve Sancak’a kayısı ikram etti. Toplantı kadın girişimcilerin katılımcılarla toplu fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.



MP(MP/COŞ)