Artvin’de heykelin bulunduğu Atatepe'de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sıtkı Kahvecioğlu, hayali olan dev Atatürk heykelini yapmak için girişimde bulunduğu sırada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yaptırmak istediği atış poligonu için kendisinden sponsorluk desteği istendiğini hatırlattı. Kahvecioğlu, "5 dönüm olan Atatepe'deki arazi Orman Bakanlığı tarafından 7 dönüme çıkartıldı ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Bu arazi üzerinde atış poligonu ile Atatürk heykeli yapılması konusunda anlaşma sağladık" dedi. Kahvecioğlu, şöyle devam etti:

"Ben atış poligonunu yaptım. Yanına da 22 metre yüksekliğinde Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelini yaptım. Valilik benden heykeli teslim etmemi istedi. Ben de Atatürk’ü kimseye teslim edemeyeceğimi söyledim. Vali (Necmettin Kalkan) ile teslim konusunda tartıştık. Tartışma üzerine bana, '19 Mayıs’ta heykelin açılışını yapar, seni de çağırmayız' imasında bulundu. Öyle de oldu. Valilik, 19 Mayıs Atatürk Anıtı'nın önünde yapacak. Beni de davet etmediler."

4 BİN DAVETİYE GÖNDERDİM, KENDİ AÇILIŞIMI YAPACAĞIM

Heykelin açılışını geçen 7 Mart tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapmak istediğini hatırlatan Sıtkı Kahvecioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama AK Parti İl Başkanı o tarihte Başbakanımızın toplantısı olduğunu söyledi. Benim hiçbir politikacıyla alıp veremeyeceğim yoktur. Ben siyasetçi değilim. Dünyadaki işlerini tamamlamış, öteki dünyaya hazırlanan bir kişiyim. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı'nı davet edeyim, o açsın istedim. Ama sayın Vali kendine göre gelin güvey oluyor. Her şeyiyle bana ait Atatürk heykeli için program yapıyor. Valiliğin programının hiçbir yerinde yokum. Sizin oynadığınız oyunu ben biliyorum ve oyun devam diyor. 4 bin davetiye gönderdim. Onlar 10.30'da tören düzenleyecek. Kendi açılışımı saat 13.30’da yapacağım."



AG(TM/SS)