Yaklaşık 2 yıldan bu yana Artuklu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nde öğretim görevlisi olan Fransız Arkeolog Doç.Dr. Eric Luc Andre Jean, Fransız politikacıların yanıltıcı yönlendirmeleri sonucu Türkiye'ye önyargılı geldiğini söyledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok arkeolojik kazı ve çalışmalarında bulunduğunu belirten Jean, ancak Türkiye'de anlatılanların tam tersi sıcak insanlarla karşılaştığını ve olumlu intibaa edindiğini anlattı.

Türkiye-Fransa ilişkilerinin son zamanlarda Ermeni yasa tasarısı ile gereksiz yere gerildiğini belirten Jean, şöyle devam etti:

"Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, olumlu ve sert olmayan bir tepki gösterdiğini gördüm. Erdoğan'ın dediğine katılıyorum. Bu Ermeni meselesi hiçbir zaman politik malzeme yapılıp, her iki dost ülke insanlarını gereksiz yere germemeli ve ilişkileri de koparmamalıdır. Bu mesele tamamen bilim adamlarına bırakılmalıdır. Sözde Ermeni soykırım yasasına, gerçekten sizin tabirinizle ben de Fransız kaldım desem yeridir."

Artuklu Üniversitesi'nde, arkeolog olarak görev yapan Fransız Andre Eric Luc Andre Jean, Mardin'in tarihi, farklı inanç ve yaşamdaki dil farklılıkları ile dünyanın ender rastlanabilen örnek kentlerinden biri olduğunu, burada kalmaktan son derece mutlu olduğunu ekledi.



NG(GG/İD)