Türkiye'den İzmir'in Seferihisar, Muğla'nın Akyaka, Aydın'ın Yenipazar, Çanakkale'nin Gökçeada, Isparta'nın Yalvaç, Kırklareli'nin Vize ve Sakarya'nın Taraklı ilçelerinden sonra Ordu'nun Perşembe İlçesi de 'Sakin Şehir' ağına katıldı. Bir kentin 'Sakin Şehir' ağına katılabilmesi için nüfusunun 50 binden az olması, geleneksel yapıların korunması, trafiğin azaltılması, yerel ürünlerin kullanılması, yenilenebilir enerji kullanılması, fast food dükkanları yerine yerel yemeklerin sunulduğu restoranların desteklenmesi gibi 59 ayrı kriter bulunuyor.

Perşembe Belediye Başkanı Ak Partili Selami Çarkçı, "Bizler yaklaşık 2 yıldır Cittaslow'un kriterlerini yerine getirmek için uğraşıyoruz. Cittaslow yani Sakin Şehir kelimesi Türkiye'de çok fazla duyulan bir kelime değildi. 2 yıl süren bu sürecin sonunda İtalya'dan Cittaslow belgesini almaya hak kazandığımız resmi yazı geldi" dedi.

Perşembe'de bu isimde bir de dernek kurduklarını söyleyen Belediye Başkanı Selami Çarkçı, "Bundan sonra bu Cittaslow hareketini devam ettirecek Perşembe halkıdır. Bizler bu işe başlamadan önce sivil toplum kuruluşları, muhtarlarımız ve halkımızla konuşarak bu yola girdik. Bu bir yerel kalkınma modeli. Tüm halkın buna destek vermesi gerekir. İlçemizde organik tarımı arttırmaya yönelik çalışmalar başlatacağız. Beklentilerimiz çok fazla. Belediye olarak köy köy, mahalle mahalle dolaşarak bu kalkınma hamlesini halkımıza anlatacağız. İnsanlar balkonunda bile organik tarım yapabilecek. Cittaslow turizm alanında da ilçemize katkı sağlayacak. Ev pansiyonculuğunu da ön plana çıkaracağız" diye konuştu.



EK(İS/CK)