Bir hastanenin yemekhanesinde çalışan 28 yaşındaki Ayşe Dağıstanlı, aynı yaştaki eşi Taner Dağıstanlı'ya şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı. Ayşe Dağıstanlı, iki yıldır süren boşanma davası süresince çocukları 8 yaşındaki Ceren Dağıstanlı ve 4 yaşındaki Muhammet Can Dağıstanlı ile yaşamaya başladı. 800 TL ücret alan Dağıstanlı, Bayraklı’da 500 TL’ye kiraladığı evde iki çocuğuyle geçinmeye çalışırken, 29 Şubat Cuma günü çıkan bir yangın hayatlarını kararttı. Genç kadın iki çocuğuyla sokakta kaldı.

8 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü’nde bir kadının iki çocuğuyla yaşadığı dramı kamuoyu, DHA’nın haberiyle öğrendi. Dağıstanlı’nın “sesim duyulsun” feryadı yanıt buldu. Dağıstanlı’ya çeşitli kurum, kuruluş ve vatandaşlardan yardım gelmeye başladı. Kıyafetleri yandığı için okula gidemeyen küçük Ceren okula tekrar başladı. Alınan yeni oyuncaklar da Muhammet Can’ın yüzünü güldürdü.

DESTEK YAĞDI

“10 yıldır çok mutsuzdum. Bir gün böyle mutlu olacağımı hiç düşünmezdim” diyerek duygularını dile getiren Ayşe Dağıstanlı, “Hayatımda herşey değişti. Evim yandıktan sonra arkadaşımın yanında kalıyordum. Şimdi, 400 TL kira ile yeni bir eve kiraya çıktım. Bütün eşyalarım yanmıştı. Şimdi yeni eşyalarımız var. Çocuklarımın neşesi yerine geldi” dedi.

Sesini duyan, maddi ve manevi destekte bulunanlara teşekkür eden Dağıstanlı, “Allah herkesten razı olsun. Para yardımında da bulunuldu. Eşya yardımında da. Bazı insanlar arayıp, hatırımı sordu. Nasıl olduğumu, çocukların durumunu sordu. Yanımda olduklarını söylediler. Çok mutlu oldum. İnşallah beynimdeki tümör de tedavi olur, sağlığıma da kavuşurum” dedi.

OLUMSUZLUKLAR DA YAŞADI

Evdeki şüpheli yangından ev sahibinin hala kendisini sorumlu tuttuğunu belirten Ayşe Dağıstanlı, şöyle konuştu:

“Ev yandıktan sonra herhangi bir yardım yokken, ev sahibime evin tadilatını yaptıracağımı söyledim. Ancak yangından sürekli beni sorumlu tuttu. Bana yardım ulaşınca bu sözümü tutmak için boyacı tuttum. Malzemelerle eve gittiklerinde içeri almamışlar. Benimle konuşmak istemişler. Telefonla aradığımda bana 'dava acacağız. eline ulaşan yardım parasını alacağız' dediler. Onun dışında evim yandıktan sonra beynimdeki tümör tedavisi için İstanbul’a gitmem gerektiğini söyledim işyerime. Bana sürekli çalışacak elaman lazım dediler. Bun nedenle işten ayrılmak zorunda kaldım.”