Merkez Yüreğir İlçesi Seyhan Mahallesi'nde akrabalarının yaşadığı 97 Sokak'ta arsası bulunan Savaş Serin, buraya ev yaptırmaya karar verdi. Serin, imar planına göre arsasına evini yapıp bitirdi, içinden yol geçen arsasını da duvar örerek kapattı. Duvarın örülmesi üzerine çevrede oturan vatandaşların yıllardır kullandığı 97 Sokak da çıkmaz yol haline geldi.

Yıllardan beri kullandıkları sokağın bir anda açık cezaevine döndüğünü belirten sokak sakinleri, "Yıllarca bu yoldan gidip geldik. Yol belediye tarafından asfaltlandı, evimizin su ve elektrik şebekeleri de bu yol üzerinden getirilip bağlandı. Şimdi ise, 3 tarafı bahçe ile çevrili evimizin yoluna ev inşa edildi. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi. Evlerine girebilmek için komşularının bahçesini ya da tarlaları kullanmak zorunda kalan sokak sakinleri, "Acil bir durum olduğunda evimize ambulans bile gelemiyor. Sokaktan hastalarımızı sırtımıza alıp, ağaçların arasından geçirerek çıkabiliyoruz" diye konuştu.

BELEDİYE ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMUYOR

Savaş Serin ise hatanın imar planlamasını yapan belediyeden kaynaklandığını belirterek, çözümü de onlardan bulmasını istedi. Arsasının yol olduğunu öğrenir öğrenmez, ilçe ve büyükşehir belediyelerine ve elektrik dağıtım şirketine başvurduğunu ifade eden Serin, şunları söyledi:

"Ben çözüm bulmak için elimden gelen çabayı harcadım. Yüreğir Belediyesi ile yazışmalar yaptım. Bana yanımdaki bahçeden yol açılabileceği söylendi ama sonuçta vatandaşın bahçesinden pay ve ağaçları yok olacak. O da buna razı olmuyor, yaklaşık 450 bin lira para gerekiyor. Belediye bizim vatandaşı ikna etmemizi istiyor. Biz vatandaşı ikna edersek, onlar da gelip yolu açacaklarmış. Belediye elini taşın altına sokmuyor. Sadece bizim çabamızla da sonuç alınmıyor."