Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü ve Arkas Holding tarafından 29 Ağustos-02 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ARKAS-BAYK Cup 2012 Yelken Yarışları sona erdi. Milta Bodrum Marina yat çekek alanında düzenlenen ödül töreninde dereceye giren yelkenciler kupa ve ödüllerini aldı. Ödül törenine Milta Bodrum Marina Genel Müdürü ve BAYK Komodoru Ömer Karacalar, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, eşi Funda Arkas, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Arkas Holding Acente Grubu Başkanı Cenk Değer, Arkas Holding Bilgi Sistemleri Direktörü Mert Oruz, Arkas Holding Kurumsal İletişim Direktörü Berna Kumaş Sipahi, yelken tutkunları ve yarışan takımlar katıldı. Yarışmada dereceye giren ekiplere kupaları ve ödülleri verildi. Yarışlara 'Miho' adlı teknede katılan 12 yaşındaki Elif Okay'a BAYK Komodoru Karacalar tarafından teşvik plaketi verildi.

ARKAS-BAYK Cup yarışlarında başarılı bir performans sergileyen Arkas ekibi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1’inciliği kaptırmadı. IRC 1 sınıfında 'Flying Box Lemon Arkas' adlı tekneyle yarışan Bernard Arkas ve ekibi 1’inci oldu.

IRC 2 kategorisinde Matrix teknesi ile yarışan Orhan Gorbon ekibi, IRC 3 kategorisinde, Amera XS teknesi ile yarışan Emir İçgören ve ekibi, IRC 4 kategorisinde Dokuz Eylül Üniversitesi Kalkış teknesi ile yarışan Cihat Kalkış ve ekibi, Destek kategorisinde Happy Lemon teknesi ile yarışan Cem Vidinlisan ve ekibi, bu yıl ilk kez açılan Kadınlar Destek sınıfında da İzmir Yelken Akademisi teknesi ile yarışan Yasemin Akyıl ve ekibi 1’inci oldu. Dereceye giren yelkencilere ödüllerini ARKAS Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ve Bayk Komodoru Ömer Karacalar verdi.

Törenin sonunda yarışlara katılan yelkenciler arasında 6’ncı Noter görevlisi huzurunda yapılan çekilişle otomobil sahibi belirlendi. Otomobili 42 yaşındaki tekne teknik servis görevlisi Burak Algon kazandı. Algon, "Eşim Selda Tural Algon beş aylık hamile. Bu otomobil bize bebeğimizin şansıyla geldi, çok mutluyuz" dedi.



NK(İÖ/CK)