Avrupa Yakası'ndan gelen eylemciler saat 15.00’te Boğaziçi Köprüsü’nde inerek trafiği kapatmak istediler. Polis eylemcilere engel oldu. Bunun üzerine göstericiler ‘Direne direne kazanacağız’, “BEDAŞ şaşırma, sabrımızı taşırma’ sloganları ile köprünün iki şeridinden Anadolu Yakası’na yürüdü. Bu sırada trafik 15 dakika aksadı.


Köprü girişinde basın açıklaması yapan Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, “İstanbul’da 32’inci güne giren bir eylem gerçekleştiriyoruz. Bu eylemlerimiz hak için, adalet için, hukuk için açlığa karşı direnmek için, evimize ekmek götürmek için yapılmaktadır. Bir devlet kurumu olan BEDAŞ işçilerin maaşlarını ödemediği yetmiyor gibi, 'ödenmeyen maaşları talep ettik' diye, bugün 116 arkadaşımızı burada, 58 arkadaşımızı Adana’ da sadece 'haklarını hukuklarını aradılar' diye açlığa mahkum ekip, açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar. Adana’da 110 gündür, İstanbul’da 32 gündür direniyoruz. Ekmeğimizi geri alana kadar da direneceğiz. Bu devlet sermayeye gösterdiği hoşgörüyü emekçilere karşı da göstermek zorunda. Bu devletin yasaları sermayeye karşı ayrı, emekçilere karşı ayrı işleyemez. Biz yasal haklarımızı kullanıyoruz. Bu direnişler devam edecek” dedi.

Açıklama sonrası polis, Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal’ı köprü girişindeki Hassas Bölgeler Şube Müdürlüğü Köprü Koruma Amirliği’ne davet etti. Ardından işçiler de buraya doğru yürümeye başladı. Bina girişindeki çevik kuvvet aracına bindirilen 27 eylemci Vatan Caddesi’ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.


MÖ (MK) (FOTOĞRAF)