Henüz lisede okuduğu 2004 yılında 17 yaşındayken yumuşak doku kanserine yakalanan Mustafa Abdurrahman Şimşek, gördüğü kemoterapi ile radyoterapi tedavisinin ardından yan etki olarak bu kez lösemiye yakalandı. Üniversite eğitimini yarım bırakmak zorunda kalan Mustafa Abdurrahman Şimşek için, arkadaşları mücadele başlattı. Balçova İlçesi'nde toplanan Mustafa'nın yakınları ve arkadaşları, ellerindeki pankartlarla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kadar yürüdü. Alışveriş merkezlerinden önünden geçen katılımcılar, yol boyunca da vatandaşların dikkatini konuya çakmak için sürekli düdük çalıp gürültü yaptı.

MORAL ZİYARETİ

Mustafa Abdurrahman Şimşek'in tedavi gördüğü binanın önünde açaklama yapan Mine Sunman, buldukları donörlerin kan tahlillerinin ancak İstanbul'da Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılabildiğini söyleyerek, "İlik merkezleri sadece İstanbul ve Ankara'da var. Bizler ancak bu hastanelere gönderebiliyoruz. Bu da yığılmaya neden oluyor. Yalvararak aldığımız, tüplere doldurduğumuz kanları bu merkezlere incelenmek üzere gönderiyoruz. Kanların akibeti ne oluyor bilmiyoruz. Ege Üniversitesi Hastanesi de yığılmadan dolayı, gönüllü olarak sürdürdüğü kan alımını durdurdu. Mustafa'nın ve onun gibi diğer lösemi hastalarının da yaşamasını istiyoruz. Mücadelemiz onun için. Kök hücre nakli konusunda bir süredir devam eden Türk-Kök projesinin de biran önce hayata geçmesini istiyoruz" dedi.

Basın açaklamasının ardından tedavi gördüğü hastanenin penceresine çıkan Mustafa Abdurrahman Şimşek, kendisine sevgi gösterilerinde bulunanlara el salladı. Basın açıklamasına katılanların, Mustafa için moral ziyaretinin bir süre daha devam edeceği bildirildi.



TY(AÖ/SS)