Olay bugün saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Bir turizm firmasında servis şoförü olarak çalışan Tayfun Akın, arkadaşı 30 yaşındaki Serdar Ermeç'in Hacet Mahallesi'ndeki Oscar Film-CD Shop adlı işyerine geldi. Bu sırada işyerine ziyaret amacıyla gelen, bir işyerinde ön muhasebe işinde çalışan ikilinin arkadaşı 25 yaşındaki Aydın Yılmaz, kendisine ait bulundurma ruhsatlı tabancasını işyerinin masasına koydu. İddiaya göre masadaki silahı alarak içindeki fişekleri boşaltan Tayfun Akın, tabancanın ateş alması sonucu göğsünden vuruldu. Akın'ın göğsünden girip sırtından çıkan kurşun işyerinin camına isabet etti.

İşyeri sahibi Serdar Ermeç ile Aydın Yılmaz, yaralanan Akın'ı bir minibüsle Özel Hayat Hastanesi'ne götürdü. Müdahaleye rağmen kurtarılamayan Tayfun Akın'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Alanya Belediyesi Morgu'na götürüldü.

Hastaneye gelen Tayfun Akın'ın yakınları sinir kirizi geçirdi. Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olay yeri inceleme ekibi ve nöbetçi cumhuriyet savcısı ise incelemelerde bulundu. Polis, Akın'ın hastaneye getirildiği minibüsün torpido gözüne konulan tabancadan parmak izi aldı. Tabancanın sahibi Aydın Yılmaz ve işyeri sahibi Serdar Ermeç, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

TE(HA/COŞ)