İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya Gökhan Güney ile ölen Yasin Saçınlap'ın babası Şenol Saçınlap, annesi Ayten Saçınlap, ile avukatları Ahmet Çifçi ile olayda yaralananlar katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Gökhan Güney, "Yasin gezelim diye ısrar etti. Ehliyetinin olduğunu söyledi. Aracı kendisi kullandı. Stadın oradan aşğıya iniyorduk. Ben ayakkabımı bağlamakla uğraşıyordum, sarsılma oldu. Gözüm kararadı. Uyandığımda baktım, çimlerin arasındaydım" dedi.

ADLİ TIP RAPORU

Mahkeme heyeti, İzmir Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi'nden gelen ek raporda aracın direksiyonundan alınan ter ve sürüntünün, şoför mahallindeki spor ayakkabı tekinden alınan örneklerin yeniden değerlendirilmesi sonucunda DNA profilinin Gökhan Güney'in DNA’sıyla uyuştuğunu belirtti. Mahkeme, bu rapora da dayanarak sanığın tutuklanmasına karar verdi.

Dün yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Gökhan Güney ile ölen yasin Saçınalp'in annesi Ayten Saçınalp, babası Şenol Saçınalp ve avukatları Ahmet Çiftçi ile sanığın avukatı katıldı. Sanık son sözünde, sürücü koltuğunda kendisinin olmadığını öne sürerek tahliyesini ve beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Gökhan Güney'i 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cezayı ertelemeyip, paraya da çevirmedi.

450 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Karar sonrası baba Şenol ile anne Ayten Saçınalp adaletin yerini bulduğunu, acılarının bu cezayla biraz olsun hafiflediğini söyledi. Saçınalp çiftinin, avukatları Ahmet Çiftçi aracılığıyla, ayrıca sanık Gökhan Güney ve sigorta şirketlerine karşı maddi ve manevi toplam 450 bin TL'lik tazminat istemiyle açtığı dava ise henüz sonuçlanmadı.



BK(İÖ/COŞ)