Olay, bu yılın Ocak ayında Kozlu Beldesi’ne bağlı Gücek köyü yakınlarında meydana geldi. Özel bir maden ocağında işçi olarak çalışan Ercan B., aynı işyerinde çalışan Yusuf Ç. ile iş dışında da görüşerek yakın arkadaş oldu. Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre Ercan B., bir süre sonra borç- alacak anlaşmazlığı yüzünden arasının bozulduğu Yusuf Ç.’yi Gücek köyü yakınlarına çağırdı. Ercan B., akrabası Özcan B.’nin de yardımıyla Yusuf Ç.’nin ellerini ve ayaklarını kelepçeyle bağlayarak ıssız bir yere götürüp otomobilin arka koltuğunda tecavüz etti. Olaydan 4 ay sonra da Ercan B.’nin kendisini rahatsız etmeye devam etmesinin ardından Yusuf Ç. polise giderek şikayetçi oldu. Ercan B. yakalanarak, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Hakkında, 'Cinsel saldırı' ve 'Kişi hürriyetini yoksun kılma' suçlarından 22.5 yıl hapis cezası istemiyle Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmada tutuklu sanık Ercan B., mağdur Yusuf Ç., nişanlısı Esra K. ve babası Hakkı Ç. hazır bulundu. Askerde olduğu belirtilen Ercan B.’nin akrabası tutuksuz sanık Özcan B. ise duruşmaya katılmadı.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Mahkemede ilk olarak ifadesi alınan Ercan B.’ye mahkeme başkanı Habib Atasoy, "Ocak ayında kendisiyle zorla ilişkiye girmişsin. Mayıs ayında da 'aynı şeyleri bana yap telefona kayıt edeyim' demişsin. Doğru mu?" sorusuna, "Hayır doğru değil. Öyle bir şey yok" diye cevap verdi. Yusuf Ç. ile aralarının borç- alacak anlaşmazlığı nedeniyle açık olduğunu iddia eden Ercan B. kendini şöylesavundu:

"Bana onun borcu vardı. Daha önceden de bir sabıkam olduğunu biliyordu. Bana 'karakola giderim senden şikayetçi olurum' dedi. Bana olan borcunu ödemedi. Ona 120 liraya maden ocağı lambası satmıştım. Bundan kaynaklı alacağım vardı. Nişanlısına 350 liraya telefon aldım. Bunların parasını istedi. Cep telefonu mesajlarında da bunları istedim. Nişanlısına da mesaj çektim ama kötü söz kullanmadım. Özcan’ın yanımda olduğu ve bana yardım ettiği de doğru değildir."

'BÖYLE KÖTÜLÜK YAPACAĞI AKLIMA GELMEDİ'

Yusuf Ç. ise nişanlısına cep telefonu almak için Ercan B.’den borç para aldığını ancak geri ödediğini söyledi. Ercan B.’nin kendisine böyle bir kötülük yapacağının aklına gelmediğini belirten Yusuf Ç. şunları anlattı:

"Borç meselesi yüzünden dolayı beni köye çağırdı. Ben böyle kötülük yapacağını tahmin etmemiştim. Ben gittikten sonra arabada oturup konuşuyorduk. Aniden cam tıklandı ve şimdi askerde olan akrabası Özcan geldi. Sonra Ercan araçtan inip benim bulunduğum şoför koltuğuna geldi. Aracın anahtarını aldılar. Bana vurdu. Yanlarında kelepçe varmış. Benim ellerimi ve ayaklarımı kelepçelediler. Sonra beni yan koltuğa bindirdiler. O sırada Özcan yanımızdan ayrıldı. Ercan beni araçtan indirip arka koltuğa yatırdı ve zorla cinsel ilişkide bulundu. Mayıs ayında da 'aynı şeyi bana yapacaksın, ben de telefona kaydedeceğim, elinde delil olsun diye' dedi. Aynı şeyi benim de yapmamı isteyip, yapmazsam nişanlıma söylemekle beni tehdit ediyordu. Ben bunu kabul etmedim. Sanıktan şikayetçiyim."

Baba 48 yaşındaki Hakkı Ç. ise, "Oğluma kendin gel diyor. Oğlum da şüphelenmemiş hiç. Gidince el ve ayaklarını kelepçeleyip tecavüz etmiş" dedi.

Mahkeme heyeti askerde olan tutuksuz sanık Özcan B.’nin yer tespiti ve sanık avukatının savunma yapması için duruşmayı erteledi.



GG(MÇ/COŞ)