Bugün saat 08.30 sıralarında, Çivril Emine Özcan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Burak Ceyhan yönetimindeki motosiklet, Yukarı Mahalle Kervan Caddesi’nde İlknur Eroğlu yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada Burak Ceyhan hafif yaralandı, sürücü İlknur Eroğlu da liseli genci otomobiliyle Çivril Devlet Hastanesi’ne götürdü. Müşahade altına alınan genç, telefonla sınıf arkadaşı Emre Başgün’ü arayıp cep telefonunu kaza yerinde düşürdüğünü söyleyerek bulmasını istedi. Bunun üzerine Başgün, iki sınıf arkadaşını daha yanına alıp kazanın olduğu yere gitti. Başgün, olay yerinde telefonu ararken yol kenarındaki Özhan Sitesi’nin bahçesine girdi. Başgün, bahçedeki üstü demir sacla kaplı ince beton dökülen foseptik kapağının çökmesiyle dört metre derinlikteki çukura düştü. Başgün’ün foseptiğe düştüğünü gören arkadaşları yardım etmek istedi, ancak çukurun derin ve içinin dolu olması üzerine olayı polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ve Çivril Belediyesi itfaiyesi ekipleri, yaklaşık bir saat süren çalışma sonucu liseli gencin cesedini foseptikten çıkardı. Emre Başgün’ün boğulduğu belirlendi. Kazanın duyulması üzerine okuldaki öğretmenler ve öğrenciler de olay yerine akın etti.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Okul Müdürü Servet Cengiz ile sitenin yöneticisinin de ifadesi alındı. Emre Başgün’ün babasının Kocayaka Köyü’nde imamlık yaptığı öğrenilirken, sitenin foseptiğinin önce demir sacla kapatıldığı, üzerine ise ince bir beton döküldüğü, sacın paslanması nedeniyle liseli genç basınca çöktüğü öğrenildi.