Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Toros Mahallesi'nde 5 Kasım'da meydana gelen olayda iddiaya göre, Mürsel Gürsel Ünver ile Serdar Bilir, yolda karşılaşıp tartışmaya başladı. Taraflar arasındaki tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Bilir, üzerindeki bıçakla arkadaşı Ünver'i boğazından yaraladı. Bilir kaçarken, aşırı kan kaybeden Ünver, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından araştırma başlatan polis, şüpheli Serdar Bilir'i gizlendiği bir yakınının evinde yakalayarak gözaltına aldı.

KÜFÜR ETTİ

Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Bilir, olaydan dolayı pişman olduğunu söyledi. Ünver'le arkadaş olduklarını anlatan sanık Bilir, "Yanına gidince misafir kabul etmediğini söyleyerek, küfretti. Niye küfrediyorsun deyince bıçakla saldırdı. Ben de kendimi korumak için bıçak salladım. Neresine isabet ettiğini bilmiyorum. Ben kaçarken peşimden koşuyordu. Öldüğünü emniyette öğrendim" dedi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede sanık Bilir hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. "Maktulün hakaret ederek saldırması üzerine, şüphelinin de bıçakla saldırarak olay yerinde öldürdüğü" ileri sürülen iddianamede, sanığa ceza verilirken TCK'nın 29/1 maddesine göre tahrik hükümlerinin uygulanması istendi.

Yasanın ilgili maddesinde ise şöyle deniliyor:

"Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimseye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onsekiz yıldan yirmidört yıla ve müebbet hapis cezası yerine oniki yıldan onsekiz yıla kadar hapis cezası verilir."

Sanık Bilir'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.