Olay, Atatürk Caddesi'nde dün saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Caddenin hareketli olduğu saatte Erdem Erdoğan ve arkadaşı C.K., O.Ş. ile konuşmak için buluştu. C.K. ile bir halı firmasında çalışan O.Ş. arasında para yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine alacağını isteyen O.Ş., bir anda iki arkadaşa bıçak çekti. Bıçağı gören C.K., koşarak kaçtı, ancak Erdem Erdoğan kalıp O.Ş.'yi sakinleştirmeye çalıştı. Öfkeden gözü dönen O.Ş., elindeği bıçağı Erdoğan'ın kalbine saplayıp koşarak uzaklaştı. Kavgayı görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık görevlileri yerde kanlar içinde yatan Erdoğan'a ilk müdahaleyi yapıp ambulansa bindirdi. Hastaneye götürülmek istenen Erdoğan yolda yaşamını yitirdi.

ÜZERİNDEN SAHTE KİMLİK ÇIKTI

Olayla ilgili çalışma başlatan polis, öldürülen Erdoğan'ın cüzdanında, Burhan Aslan adına düzenlenmiş ve üzerinde kendi fotoğrafı olan sahte kimlik buldu. Yapılan araştırmada, Erdem Erdoğan'ın Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'ndeki bir gasp suçuna karıştığı gerekçesiyle arandığı bu nedenle de sahte kimlik taşıdığı belirlendi.

CİNAYET ANI KAMERADA

Çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, olay sırasında Erdem Erdoğan'ın yanında bulunan C.K. ile Erdoğan'ı bıçaklayan O.Ş.'nin kimliklerini belirledi. Aranan iki kişi saat 03.00 sıralarında polis tarafından evlerinde yakalanıp gözaltına alındı. Erdoğan'ın, O.Ş.'yi sakinleştirmeye çalışması ve bıçaklanmasının da çevredeki işyerlerine ait güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı.

BULUŞMA YERİ AYARLAMIŞLAR

Denizli'de yaşayan ve işsiz olduğu öğrenilen C.K.'nın, borçlandığı O.Ş. ile konuşmak için buluşma ayarladığı, belirledikleri yere giderken de yanında Erdem Erdoğan'ı götürdüğü belirlendi. Yakalandığı sırada aşırı derecede alkollü olan O.Ş.'nin ifadesinin henüz alınamadığı C.K.'nın ise sorgusunun sürdüğü kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



FI(AÖ/CK)



C.K.: Cevdet Kaya

O.Ş.: Osman Şahin