Geçen salı sabahı çıktığı eve bir daha dönmeyen 17 yaşındaki kızı C.Ö.'den yakınları tüm aramalarına rağmen hiçbir haber alamadı. Baba Arif Ö., bir süre sonra kızının, belediyede işçi olan arkadaşı Metin Sağlam tarafından kaçırıldığını öğrendi hemen jandarma gidip şikayetçi oldu. Arif Ö., arkadaşı Metin Sağlam'ın sık sık evlerine geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Metin Sağlam’la arkadaştık. Evli, çoluk çocuğu olan birisi. Her zaman evime gelir giderdi. Daha sonra  kızımı kandırarak telefon kartı alıp vermiş ve zaman zaman konuşuyorlarmış. Daha sonra komşuya birşey almaya giden kızımı kandırıp İzmit'teki bir akrabasının evine götürmüş. Kızım kaybolunca jandarmaya şikayette bulundum. Kaçıranın arkadaşım olduğunu öğrenince şoke oldum. Ondan hiç şüphelenmemiştim."

Jandarmanın kendisini aradığı öğrenen Metin Sağlam ise dün C.Ö.'yü beldeye getirip, jandarma karakolunun yanına bıraktı.

Jandarmaya başvuran genç kız, daha sonra çağrılan babasına teslim edildi. Arif Ö., "Jandarma beni arayarak kızımı bulduklarını söyleyerek teslim etti. Kızımı kaçıran o kişi daha sonra yakalanmasına ve şikayetçi olmama rağmen serbest kaldı" dedi. 

Arif Ö., Cumhuriyet Savcılığı'na da giderek şikayetçi olduğunu belirtti.



AO(MB/SS)