17 Aralık 2009 tarihinde merkez Meram İlçesi Gülbahçe Mahallesi’nde bulunan boş bir arazide kafatası ve kemiklerin olduğu ihbarını alan polis, olay yerine gittiğinde kafatası ile kemik parçalarını buldu. Arazide araştırmayı derinleştiren polis, kemiklerin bulunduğu yere 15 metre mesafede yaklaşık 1 metre derinliğinde bir çukur, çukurun kenarında da kemeri çözülmemiş pantolon ve cüzdanın olduğunu fark etti. Çukurun içerisinde insan saçı da bulan ekipler, olayın cinayet olabileceği yönünde soruşturma başlattı.

CİNAYETİ FOTOĞRAF AYDINLATTI

Polis, cesedin de köpekler tarafından parçalanıp, kafatası ve kemiklerin de hayvanlar tarafından çukurun bulunduğu bölümden uzaklaştırılmış olduğunu tesbit etti. Bunun üzerine cüzdandan çıkan bir kadın, iki erkek fotoğrafı üzerine araştırma yapmaya başlayan ekipler, önce fotoğrafın çekildiği, fotoğrafçıya ulaştı. Fotoğrafçı, vesikalık fotoğraftaki kadının Meliha Nazik olduğunu söyledi. Polis, bunun üzerine 29 yaşındaki Meliha Nazik’e ulaştı. Meliha Nazik, diğer fotoğrafın babası Necmi Nazik’e ait olduğunu, babası ve annesinin 3 yıl önce boşandığını ve babasının 3 yıldır yalnız yaşadığını söyledi. Arazide bulunan kemik parçaları ve kafatasının Necmi Nazik’e ait olabileceğini tahmin eden polis, Necmi Nazik’in evinde ve yaşadığı mahallede araştırma yaptı. Necmi Nazik’in, iki arkadaşı ile birlikte yumurta satışı yapmak için bir dükkan tuttuğu ve en son da birlikte dükkan tuttuğu arkadaşları Osman Nuri Dülgeller ve Adnan Erdal ile birlikte görüldüğünü belirledi. Bunun üzerine polis Dülgeller’i gözaltına aldı. Yapılan sorguda Osman Nuri Dülgeller, cinayeti Adnan Erdal ile birlikte işlediklerini itiraf etti.

KAFASINA POŞET GEÇİRİP BOĞMUŞLAR

Osman Nuri Dülgeller ifadesinde, 10 Ekim 2009 günü Necmi Nazik ve Adnan Erdal ile birlikte, tuttukları dükkana gittiklerini belirterek şunları anlattı: “Oradan, Meram İlçesi’nde bulunan ve her zaman alkol aldığımız boş araziye gittik. Burada içki içtiğimiz sırada Adnan Necmi’ye, bankadan kredi çekmesini ve böylece dükkanı bir an önce faaliyete geçirmeyi önerdi. Necmi de bunun üzerine sinirlenerek ‘ben sana paramı yedirmem şerefsiz herif’ dedi. Çıkan kavgada Adnan elinde bulunan poşeti Necmi’nin kafasına geçirdi. 8- 10 dakika tuttuktan sonra da poşeti benim tutmamı istedi. Necmi bu şekilde hayatını kaybedince, biz de olay yerine 2 kilometre mesafede bulunan Adnan’ın evinden kazma ve kürek aldık. Cebindeki 10 TL ve cep telefonunu aldıktan sonra Necmi’yi buraya gömerek olay yerinden ayrıldık.”

Osman Nuri Dülgeller’in ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan Adnan Erdal ise, suçlamaları kabul etmedi. İki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu olarak yargılanan Osman Nuri Dülgeller ve Adnan Erdal, son kez hakim karşısına çıktı. Son sözleri sorulan sanıklardan Adnan Erdal, "Osman Nuri aralarındaki alacak verecek meselesi yüzünden bana iftira atmaktadır. Beraatımı istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan Osman Nuri Dülgeller ve Adnan Erdal'a, 25'er yıl, cep telefonu ve 10 lirayı çaldıkları içinde 'nitelikli hırsızlık' suçundan 2 yıl 11'er ay hapis cezası verdi.

 

HD(İA/AAA)