Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Ramazan Karakaş'tan, 12 gün önce evden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Karakaş'ı aramadık yer bırakmayan yakınları, polise kayıp başvurusunda bulundu. Araştırma başlatan Sakarya  Emniyet Müdürlüğü'ne Asayiş Şubesi ekipleri ile Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Karakaş’ın arkadaş çevresini de takibe aldı. 

Polisler, Karakaş'ın arkadaşlarından, Karasu'da fındıkçılık yapan Abdi Koç'u sorgulayınca gerçeği ortaya çıkardı. 

Abdi Koç verdiği ifadede, belediye isçisi Ramazan Karakaş'ı 12 gün önce otomobiliyle evinin önünden aldığını, bir süre sonra aralarında para meselesi nedeniyle tartışma çıktığını, daha sonra da tabancasıyla vurup öldürdüğünü itiraf etti. Koç, cinayetten sonra da cesedi Karasu- Kaynarca yolu üzerindeki Acarlar Longozu'nun bulunduğu Denizköy mevkiindeki ormanlık alanda toprağa gömdüğünü söyledi.

Bölgeye götürülen Koç, polis ve jandarma ekiplerine cesedi gömdüğü yeri gösterdi. 5 saat süren çalışma sonrasında Ramazan Karakaş’ın cesedi topraktan çıkartılarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Cinayet şüphelisi Koç, bugün sorgusunun ardından Adliye'ye sevk edilecek. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.



ZT(MB/SS)