Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi’nde un değirmeni işleten Mustafa Canbeyli, 3 gün önce aynı caddede işyeri bulunan arkadaşı, 30 yaşındaki Mehmet Şevkatli ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi ardından Canbeyli, işyerinden aldığı pompalı tüfek ile arkadaşı Şevkatli’yi öldürdü, ardından silahı çenesine dayayarak tetiği çekti. Ağır yaralanan Canbeyli, hastaneye kaldırıldı daha sonra uçak ambulans ile Ankara Numune Hastanesi’ne sevkedildi. Burada yoğun bakıma alınan Canbeyli, 7 Eylül günü servise çıkartıldı. 

Canbeyli, dün saat 05.30 sıralarında kendisini gözetim altında tutan iki polisin uyumasını fırsat bilerek tek kişilik odasının penceresini açarak atlamak istedi. Bu sırada kendisini fark eden polis memurları ile Canbeyli arasında kısa süreli arbede çıktı. Canbeyli, daha sonra 2 polis memurunun elinden kurtularak 1'inci kattaki odasının penceresinden  kendisini boşluğa bıraktı. Başının üzerinde beton zemine düşen Canbeyli, öldü. Canbeyli’nin cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, görevli 2 polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı.

"OĞLUMUZU KORUYAMADILAR"

Oğullarının Şanlıurfa'daki intihar girişiminden sonra yaşama dönmesinin sevincini yaşarken şok olduklarını belirten yakınları, "Arkadaşını öldürdüğü için çok pişmandı. Vicdan azabı çekiyordu, zaten olaydan sonra intihar etmek istedi. Ancak sağlık ekipleri zamanında müdahale ederek kurtardı. Biz oğlumuz yaşıyor diye sevinirken, 2 polisin gözü önünde kendisi atıp ölüyor. Bu nasıl olur?" diye konuştu.



FK(AY/İD)