Canik İlçesi Gazi Mahallesi'nde geçen yıl mayıs ayında meydana gelen olayda, eşinden boşanan ve 1 çocuğuyla birlikte yaşayan oto boyacısı Şehmuz Şen, alkollü bir şekilde evine dönerken boş bir arazide alkol alan arkadaşı 28 yaşındaki Azmi Bozkurt'u gördü. Yanına gittiği Bozkurt ile Şen arasında küfürleşme yaşandı. Bunun üzerine Şehmuz Şen, evine gitti. İddiaya göre kısa süre Bozkurt, sinirli bir şekilde Şen'in evine giderek kapıyı tekmeleyip küfür etmeye devam etti. Bunun üzerine mutfaktan aldığı bıçakla dışarıya çıkan Şehmuz Şen, arkadaşıyla kavga ederken boğazından bıçakladı. Azmi Bozkurt olay yerinde yaşamını yitirirken, Şen kısa sürede yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece  tutuklandı.

'NASIL OLDU ANLAMADIM'

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıkan Şehmuz Şen savunmasında olaydan dolayı çok pişman olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Akşam arkadaşlarımla buluşup alkol aldıktan sonra oturduğum mahalleye geldim. Eve gitmek üzereyken arkadaşım olan Azmi Bozkurt'u boş bir arazide tanımadığım biriyle içki içerken gördüm. Selam verdiğimde bana ağza alınmayacak küfürler etti. Cevap vermeden evime gittim. Bir süre sonra Bozkurt evimin kapısına tekme vurup küfürler etmeye devam etti. Aramızda bildiğim kadarıyla bir husumet de yok. Çok sinirlendim. Mutfaktan aldığım ekmek bıçağıyla dışarıya çıktım. Kavgaya tutuştuk. İkimiz de yere düştük. Bu sırada bıçak boğazını kesmiş. Nasıl oldu anlayamadım."

Mahkeme sanığı 'cinayet' suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.



İA(İS/COŞ)