Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yüreğir Hal Kompleksi'nde 29 Kasım 2011'de meydana geldi. Kabzımal Adem Serinel'e ait işyerinde hamal olarak çalışan Mehmet Kor ile İbrahim Avcı arasında, kamyondan meyve yüklü kasaları indirme konusunda tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Mehmet Kor, arkadaşı İbrahim Avcı'yı işyeri sahibine şikayet etti. İşyeri sahibi Adem Serinel'in, "Çalışacaksan düzgün çalış" diye uyardığı İbrahim Avcı, işyerinden ayrıldı. Yaklaşık 3 saat sonra işyerine alkollü olarak dönen Avcı, kendisini şikayet eden Mehmet Kor'u kalbinden bıçaklayıp kaçtı.

Çevredekiler tarafından yakalanan İbrahim Avcı, polise teslim edilirken, Mehmet Kor ise kaldırıldığı hastanede öldü. Gözaltına alındığında 1.25 promil alkollü olduğu belirlenen Avcı, polis sorgusunda, "Sürekli o iş alıyor, esnaf bana iş yaptırmıyordu. Ben de buna içerliyordum. Akşam kamyon geldi, kasaları boşaltacaktık. Onu çağırdılar. Alkollü olduğum için bana iş vermediler. Sinirlendim, tartıştık, bıçağı çekip, sapladım. Öfkemin kurbanı oldum" diye ifade verdi.

Çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanan Avcı hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.  3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Avcı, suçlamayı kabul etmedi. Avcı, savunmasında, "Ölen Mehmet Kor ile içki içiyorduk. Meyve kasalarının taşınması konusunda kavga ettik. Dükkan sahibi düzgün çalışmamız konusunda bizi uyarınca ben işi bıraktım. Daha sonra geri döndüğümde Mehmet Kor ile Ramazan Tatar tartışıyordu. Elinde bıçak olan Ramazan ile Mehmet'i ayırmaya çalıştım. Bıçağı aldım. Ölen Mehmet'i ben bıçaklamadım. Bıçakta parmak izi araştırılırsa gerçekler ortaya çıkar" dedi.

Mahkeme başkanının polisteki ifadesini hatırlattığı Avcı, "İçkili olunca bilincimi kaybetmişim. Polislere cinayet işlediğimi söylemiş olabilirim, ama cinayet işlemedim. Ben suçsuzum" diye savunma yaptı.

Ölen Mehmet Kor'un babası Cemal Kor, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Avcı'yı duruşmalardaki iyi halinden dolayı indirim yaparak 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.