Kaza, saat 15.00 sıralarında D-300 Karayolu'nun Afyonkarahisar'a bağlı Akçin Köyü yakınlarındaki Nakliyeciler Sitesi'nin (Kamyon Garajı) karşı şeridinde meydana geldi. 53 yaşındaki Süleyman Sözer yönetimindeki 45 SS 964 plakalı otomobil, Ankara yönünden İzmir- İstanbul yönüne giderken, yol kenarında park halindeki 42 LF 400 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada, otomobilin ön sağ koltuğunda oturan Yakup Dedebaş olay yerinde öldü. Sürücü Süleyman Sözer, Mehmet Dedebaş ve kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişi öldü. Otomobilde sıkışan sürücü Süleyman Sözer, Sivil Savunma ekipleri tarafından çıkartılabildi. Kimliği belirlenemeyen yaralı Afyon Kocatepe Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne, diğer yaralılar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

EMNİYET KEMERİNİ, ARKADAN TAKMIŞ

Kazada otomobilin ön konsoluna başını çarparak öldüğü anlaşılan Yakup Dedebaş'ın, emniyet kemeri ikaz sesini kesmek için kemeri arkadan geçirip yuvasına taktığı anlaşıldı. Yüzü parçalanan Yakup Dedebaş'ın cesedi, kaza yerinde toplananlar tarafından görülmemesi için bir battaniyeye sarılarak çıkartıldı.

ÇARPMADAN ÖNCE FREN YAPMIŞ

Bu arada, TIR'a arkadan çarpan otomobilin hız göstergesinin 80 kilometrede takılı kaldığı görüldü. Polis ekipleri yaptıkları ilk incelemede, otomobilin TIR'a arkadan çarpmadan önce sert bir fren yaptığının, lastik izinden anlaşıldığını söyledi. Kazadan sonra karayolunda ulaşım bir süre tek şeritten sağlandı.

Trafik ekipleri, şehirlerarası yolun bu bölümünde yol kenarına araç park etmenin yasak olmasına rağmen, görgü tanıklarından elde edilen bilgi doğrultusunda, sürücü Mehmet Güder'in TIR'ı, yola herhangi bir uyarı işareti koymadan park ettiğinin belirlendiğini açıkladı. TIR sürücüsü Mehmet Güder gözaltına alındı.