Makine arızası nedeniyle 2 Nisan'dan beri Gazipaşa açıklarında demirli bulunan 'Dak' adlı kuru yük gemisi, dün geceki fırtına esnasında zor anlar yaşadı. 4'ü Türk 7 mürettebatı bulunan gemiden telsizle yardım çağrısında bulunuldu. Ancak Gazipaşa Liman Başkanlığı, olumsuz hava koşulları yüzünden gemiye gece müdahalede bulunamadı.

İskenderun'dan aldığı kimyasal madde yükünü Ukrayna'ya götürdüğü belirtilen geminin, hava koşullarının normale dönmesinden sonra römorkör ile Antalya Limanı'na çekilerek, onarıma alınacağı kaydedildi.

TEKNE BATTI

Öte yandan, dün gece meydana gelen fırtınada Gazipaşa Balıkçı Barınağı'nda demirli bulunan Serhat Mavi’ye ait tekne battı. Teknenin denizden çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Antalya Meteoroloji Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi'nden alınan bilgiye göre denizlerde batı ile güney yönlerden 6 ile 8 kuvvetinde esen fırtınanın etkisini bugünden itibaren yitirmesi bekleniyor. Dalga yüksekliğinin 2 ile 5 metre olduğu Akdeniz'de görüş uzaklığı 10 kilometre, yağış anında 3 ile 5 kilometre dolayında olacak. Meteoroloji yetkilileri, yarına kadar etkisini sürdürecek fırtınaya karşı tekne sahiplerini ve balıkçıları dikkatli olmaları yönünde uyardı.