MÜSİAD İnegöl Şubesi'nin yeni hizmet binasının açılışını yapan Arınç, daha sonra şubenin 16. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı. 
 
Arınç, burada yaptığı konuşmada, siyasi ve toplumsal istikrarın ekonomiyi güçlendireceğini ve ekonomide büyümeyi, istikrarı getireceğini belirterek, ekonominin kötü olması durumunda siyasette de kötülüklerin olacağını söyledi. 
 
Bu durumda ya parçalanmış, güçsüz siyaset ve yolsuzlukların olduğunu ya da halkın güveninin kaybedildiğini ifade eden Arınç, ''İkisi de birbirine çok bağlı. Türkiye her zaman istikrarını koruyacak tedbirleri almalıdır ve bunları yaşatmalıdır'' dedi.
 
Arınç, ''Manevi kayıpların yanı sıra yüz milyarlar ötesinde maddi kayıplara yol açan bir terör belası var. Bununla onun anlayacağı dilden mücadele ediyoruz. Uçaklar uçuyor, askerler, komutanlar, polisler görevlerini yapıyor. Her türlü düşünebildiğiniz imkanları, tedbirleri alıyoruz. Bazen predatörler bazen insansız hava araçları, milyarlık harcamalar yapıyoruz. Sadece bir şehidimizin daha haberi gelmesin, yeniden gözyaşı dökmeyelim ve yeniden acı dolu günler yaşamayalım '' diye konuştu. 
 
Arınç, ''Şu veya bu şekilde gözyaşı döktüren eylemler maalesef devam ediyor. Her eylemden sonra 'son olsun' diye dua ediyoruz ama sonu bir türlü gelmiyor. Onun için bizim, bu sonuç olan terörün sebepleri üzerinde de yoğunlaşmamız lazım ve bugün karşılaştığımız bu çok kötü kan dökücü terörün mutlaka bir şekilde sona erdirilmesi için siyasi, toplumsal çarelerine de başvurmamız lazım. 
 
Birkaç günden beri özellikle basında bazı görüşmelerin yapıldığı, gidip gelmelerin olduğu söyleniyor ve biliniyor. Ben de bazı şeyler biliyorum. Sadece şu kadarını söyleyeyim; bu bir imkansa bunu kullanmamız lazım. Herkesin terörü bitirecek, örgüte silah bıraktıracak ve arkasından başka tedbirlerle artık Türkiye'de eylem yapamaz noktaya gelebileceklerse, buna destek olmamız lazım. Ben bu sürecin başarılı bir sonuca ulaşacağından çok şükür ümitliyim. Ne olur, hangi siyasi kanaatiniz olursa olsun, hepimizin bu terör meselesini kökünden çözebilecek her türlü çareye başvurmamız ve bunu desteklememiz gerekiyor. Bizim yaptığımız çalışmalara da bu güne kadar güven duydunuz, bundan sonra da duymaya devam edin. Sizi mahcup edecek, yüzünüzü kızartacak hiçbir şey yapmayacağız. Bundan emin olun.'' dedi.
 
"HALK BUNUN HESABINI SORAR"
 
Arınç, yapacakları her şeyin Türkiye'nin birlik beraberliği, gözyaşlarının durması ve kanın artık dökülememesi için olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
 
''Hangi siyasi parti olursa olsun, bu sürece destek veren kazanacaktır. Bugün CHP Genel Başkanı'nın ne amaçla söylediğini bilmem, kalbini yarıp bakmayı da istemem ama 'Bu süreç bir şanstır. Bunun değerlendirilmesi gerekir' kanaatine iştirak ediyorum. Bütün siyasi partilere sesleniyorum; Türkiye için bir şans olabilecek bu girişimde hükümete destek olun. Destek olmaz, kötüler, bunu engellemeye çalışırsanız, halk sizden bunun hesabını sorar. Çünkü her şehit cenazesi kalktığında, kadınların, çocukların elimize yapışıp, 'ne yapacaksanız yapın, bu işi nasıl bitirecekseniz bitirin, Artık bundan sonra ağlamak istemiyoruz' sözleri bizlere emanettir. Biz bu emanet için aklımıza gelen, doğru bildiğimiz, fayda umduğumuz her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Size güveniyoruz, siz de evlatlarınıza güvenin, onlara dualarınızla sözlerinizle destek olun. Yanlış yapabiliriz. Allah büyük yanlışlardan hatalardan korusun.''