Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antakya Spor Salonu'ndaki AK Parti Hatay İl Kongresi'ne katıldı. Kongrede bir de 'gelin- damat' sürprizi yaşandı. İl Gençlik Kolları yöneticisi Mehmet Sait Dağlı ve eşi Ayşe Dağlı düğün salonuna gitmeden önce kongreye gelip oy kullandı.

Bülent Arınç, kongrede yaptığı konuşmada, "Bizim başımıza geldiği kadar tuzak, bizim başımıza geldiği kadar engel hiçbir partinin başına gelmedi. Ama biz hiçbir zaman kaçmadık, boyun eğmedik, şapkamızı alıp gitmedik. Çünkü biz milletin emanetini taşıyorduk ve bırakıp kaçamazdık" dedi.

Arınç, Şanlıurfa'daki cezaevinde çıkan olaylarda 13 kişinin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, kongreye katılan CHP ve MHP yöneticileri ile iş dünyası temsilcilerine teşekkür edip, bunun hoşgörünün göstergesi olduğunu vurguladı.

Partisinin girdiği üç seçimde başarılı olduğunu, son olarak 12 Haziran 2011'deki genel seçimde 21 milyon 500 bin oy aldığını kaydeden Arınç, şunları söyledi:

"Şimdi bütün anketler gösteriyor ki; AK Parti'nin oyu yüzde 54. Siz böyle bir partiye mensupsunuz. Bu parti bir cumhurbaşkanı çıkardı, 4 meclis başkanı ve 2 başbakan çıkardı. Millete yanlış yapmazsak, sözümüzde durursak daha çok dönemler AK Parti tek başına iktidar olarak devam edecektir. Bizim başımıza geldiği kadar tuzak, bizim başımıza geldiği kadar engel hiçbir partinin başına gelmedi. Ama biz hiçbir zaman kaçmadık, boyun eğmedik, şapkamızı alıp gitmedik. Çünkü biz milletin emanetini taşıyorduk ve bırakıp kaçamazdık. Türkiye'nin 81 ilden oy alıyoruz. Bugün öyle partiler var ki, 35 ilinde milletvekili yok. AK Parti'nin 79 ilde milletvekili var. Bu bizim gücümüzü gösteriyor. Çünkü biz Türkiye'nin partisiyiz. 7 milyona yakın kayıtlı üyemiz var. Toplumun tüm kesimini temsil eden mensuplarımız var. Aldığımız oyun neredeyse üçte biri kadar kayıtlı üyemiz var. Hedefimiz önümüzdeki seçimlerde de aynı başarıyı yakalamak ve başarı çıtamızı arttırmaktır. Başarımızın temelinde hizmete dayalı siyaset yürütmek var."

Kongrede Hatay'ın büyükşehir statüsüne gireceğini de belirten Arınç, ilçeler arası ulaşımı kolaylaştıracak yatırımların hızlandığını, inşaat devam eden barajların da bölge için son derece önemli olduğunu bildirdi. Arınç, düğünden önce kongreye oy kullanmaya gelen Sait Dağlı ve eşi Ayşe Dağlı çiftini sahneye davet edip, kutladı.