Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmaları'nın 23'ncüsü 'Yarın İçin Dijital Çözüm' temalı seminerle Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde başladı. Beş yıldızlı Elegance Otel'deki seminere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mansur Harmandar, Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, kamu kurum ve kuruluşlarının daire müdürleri, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde resmi ilan hakkı kazanmış 300 yerel gazete temsilcileri katıldı.

YEREL MEDYA DAHA DA GÜÇLENECEK

Seminer, Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) hazırladığı 1930 yılından günümüze kadar Muğla ve ilçelerinin arşiv fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisiyle başladı. Daha sonra kürsüye gelen Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, gelişen teknoloji ve verilen destek ile yerel medyanın elinin güçlendiğini söyledi. Yerel medyanın eksiklerini tamamlaması için yılda iki defa bilgilendirme seminerleri düzenlediklerine dikkati çeken Karakaya, "Bu seminerlerle yerel medyanın her yönden kendini geliştirdiğini yakından gördük. Başbakanlık nezdinde yeni yıldan itibaren projelerin hayata geçmesiyle yerel medya daha da güçlü hale gelecek" dedi.

Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt da halkın aydınlanması için yerel medyanın öneminin büyük olduğunu vurgulayıp, "Yerel medyanın daha iyi noktalara gelmesi için üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Herkesin yerel medyaya sahip çıkması gerekir" diye konuştu.

YILLIK RESMİ İLAN PAYI 250 MİLYON

Yılda iki defa çeşitli kentlerde yapılan bu seminerlere eşiyle birlikte büyük mutlulukla katıldığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel medyanın kendisi için önemli olduğu dile getirdi. Arınç, "40 yıllık siyasi hayatımda bazıları gibi elit tabakalarla lüks otellerde oturarak, ülke bölüp ülke kurmadım. Bir ayağım ve kulağım Anadolu'da bir ayağım ve kulağım yerel medyada oldu. Ülkemizin günümüz koşullarında, artık yerel medya demokrasinin kılcal damarı olmuştur. Demokrasinin kılcal damarlarını rahatlatmak ve güçlendirmek için 2013 yılı başında projelerimizi hayata geçireceğiz. Bir yılda dağıtılan resmi ilan payı 250 milyon liradır. Önümüzdeki yıllardan itibaren bu rakam artırılacaktır. Biz, tüm bu iyileştirmeleri çeşitli engellemelere rağmen hayata geçirmeye çalışırken sizlerin de bilgilenmesi ve teknolojiye ayak uydurması için seminerler düzenliyoruz" dedi.

"ULUSAL YAYIN YEREL MEDYAYI ÖRNEK ALMALI"

Ulusal yayın yapan kurumlarının hepsinin tek tip yayın yaptığını ileri süren Arınç, şunları söyledi:

"Günümüzde ulusal yayın organları, yerel medyadan örnek almalıdır. Bir çok yerel medyayı yakın takip ediyorum. Esprileri ve mizahi anlayışlarında bir edep ve okuyucuyu kendine çeken yapısı var. Yerel medyanın ulusal yayın organlarına göre büyük enerjisi mevcut. Bu enerjiyi yakınen görüyorum. Artık ulusal yayınlar yerine yerel medya gündem belirlemektedir. Yerel medya mensupları eli öpülecek görev yapmaktadır. Bu eli öpülecek görev yapan yerel medya temsilcilerine destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bazı kurum ve kişilerin dediği gibi bizler yerel medyayı öldürmüyor, onları yaşatmak için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizin meyvelerini yeni yılda hep beraber göreceğiz. Yerel medyanın adaba, ahlaka, edebe uyan çizgisi artık merkezimizde de fark edilmiş ve herkes tarafından yakın olarak incelenmektedir. Yerel medyada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."

Konuşmasının ardından instagram fotoğrafı çektirip, sayfa açtıran Arınç, daha sonra gazetecilere, Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nin getirdiği mesir macunlarını saçtı.



AG,CU,LS(AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)