Seçim Bölgesi olan Bursa’daki gezisini sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yaşanan sıkıntıların çözümüne ilişkin hazırlanan ve Başbakan Erdoğan tarafından da onaylanan formülün ayrıntılarını açıkladı.

Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediyeleri ile TOKİ’nin 2006 yılı sonlarında yaptıkları protokolle Doğanbey Projesine başlandığını hatırlatan Arınç, şunları söyledi:

"Orası 282 bin metrekarelik bir alan. 2 bin 729 daire yapılacak. 71 hizmet binasıyla yaklaşık 3 bine yakın konut üretilecek. 2 bin 305 hak sahiplerine, 33 adet Ticaret Borsası’na TOKİ’ye de 391 adet kalacaktı. Bu konu üzerinde çalışmalar yapılmış. Tam seçim öncesinde TOKİ tarafından bankalar aracılığıyla konut sahiplerine, 'şu kadar borcunuz var. Metrekare birim şu oldu' şeklinde bir bildiri gönderilmiş. Hak sahipleri de bunu yüksek bularak, 'Biz böyle anlaşmamıştık. Bu fiyatlar nerden çıktı' dediler. Mesele bir hesap kitap meselesidir. Biz de TOKİ’den rica ettik. 'Konuyu biraz geciktirin. Hak sahiplerini mağdur etmeyin. Bu konuyu birlikte çözmeye çalışalım' dedik."

'BABA EVLADINA VERMEZ BUNLARI'

TOKİ’nin yaptığı bütün inşaatlarda konut bedelinin şerefiyeli olarak sunulduğunu ve şerefiye farkının da adil bir konu olduğunu kaydeden Arınç, şöyle devam etti:

"Sonuç itibariyle biz gönderilen hesaplamalarda bir yanlışlık olduğunu tespit ettik. Belediyemizin bu konuda hiçbir kusuru ve kabahati de yok. Biz de TOKİ’ye 'yüzde 30 indirim yapacaksınız' dedik. Yüzde 30 indirim TOKİ tarafından bugüne kadar yapılmamış bir indirim. buradaki insanlar dar gelirli. Ödeme şartlarını dikkate almamız lazım. Doğrusu yalvardık. Yalvarmaların sonucunda da sağ olusnlar bize yüzde 30'luk bir indirim yapmayı kabul ettiler. Yüzde 30'luk bir indirimin miktarı 98 milyon 183 bin 154 TL.  Baba evladına vermez bunları."

Toplantının sonunda parti üzeyi bir kadın Arınç’a Babalar Günü nedeniyle çiçek verdi. Arınç da tüm babaların Babalar Günü’nü kutladı.

MUDANYA’DA HASTANE TEMELİ ATTI

Basın toplantısının ardından Mudanya İlçesi’ne geçen Arınç, burada yaptırılacak olan Devlet Hastanesi’nin temelini attı. Törende konuşan Arınç, hükümetin üç dönemdir başarılı olmasının tek sebebinin sağlıkta yaptığı olumlu düzenlemeler olduğunu söyledi.



IA,FK(FK/COŞ)