Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya’nın Manavgat İlçesi’ne bağlı Kavaklı Mahallesi’nde hayırsever Ayşe Kasapoğlu tarafından yaptırılan Hacı Ayşe Kasapoğlu Camii’nin açılışına katıldı. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın eşlik ettiği Bülent Arınç, caminin açılışı için davet edilmesi üzerine sevinerek, koşa koşa geldiğini söyledi.

Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu açılışta Bülent Arınç, dün Hakkari'nin Şemdilli İlçesi kırsalında PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak’ın ailesine ve hemşehrilerine başsağlığı diledi. Vatanı, milleti, bayrağı için canını feda edenlerin ayet hükmünce gerçekte diri olduklarını söyleyen Bülent Arınç, şunları söyledi:

"Şehidimizin ailesine, hemşehrilerine başsağlığı diliyorum. Allah, sabırlar versin, milletimizin başı sağolsun. Şehitler kervanının ilki başı değildir, sonu da olmayacak. Umarız ki bu memleket, bu memleketin geleceği, bağımsızlığı için özgürce yaşaması için canını hiçe sayan pek çok şehidimiz var, onların hepsine de Allah'tan rahmet diliyorum."

Sözlerini, "Üzüntülüyüz ama bu memleketin bir şehit daha vermiş olması bize gurur veriyor" diye sürdüren Arınç, "İnşallah rabbim bu memleketteki fitneyi bir an önce bitirsin, bu hainler, bu alçaklar kıpırdayamaz hale gelsinler. İnşallah askerimiz de, polisimiz de kadınımız kızımız, masum insanlarımız da artık bunların alçakça kurşunlarına hedef olmaktan biran önce kurtulsunlar. Bugün ölümle hayat iç içe esasen, çok yakından biliyoruz. O bakımdan şehidimizin acısını kalbimizde yaşatırken, bir hayırseverimizin yaptığı bir cami, ibadet evinin de açılışında birlikteyiz" diye konuştu.

"ERDOĞAN’A SELAM SÖYLE"

Hayırsever Ayşe Kasapoğlu ve yakınları ile birlikte caminin açılışını gerçekleştiren Bülent Arınç, caminin avlusundaki kadınlarla sohbet etti. Öğle namazı için camiye girişinde Arınç’a, Küçükhasan İlköğretim Okulu 3’üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Melih Özen, "Erdoğan’ı tanıyor musun?" diye sordu. Arınç ise, "Erdoğan benim arkadaşım, ben onun yardımcısıyım" diye yanıt verdi. Özen'in, "Erdoğan amcaya benden selam söyle" sözleri üzerine yanaklarını okşayan Bülent Arınç, "Tamam" dedi.

Öğle namazını kılan Bülent Arınç, şehit Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak’ın Bahçelievler Mahallesi'ndeki baba evine geçti.



MÇ(SU/İD)