Basın- Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’da düzenlenen ve yarın sona erecek olan, İletişim Fakültesi dekanlarının da katıldığı "Yeni Medya Düzeni Haklar ve Sorumluluklar" toplantısı bugün başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantıda YÖK’ün yeni iletişim fakültelerinin açılmasına izin verip vermeyeceği, iletişim fakültelerinin sürelerinin ne olması gerektiği gibi konuların ele alınacağını söyledi.

ÖZEL SEKTÖR İLETİŞİM MEZUNLARINA SICAK BAKMIYOR

İletişim mezunlarının istihdamı konusunda sıkıntıların yaşandığını kaydeden Arınç, “İletişim fakültesi mezunlarının TRT’de, Anadolu Ajansı’nda iş bulması, diyelim ki; basın yayında enformasyon uzmanı olmasıyla mı meseleyi çözeceğiz ? Unutmayın, özel sektör iletişim mezunlarına sıcak bakmıyor. Onlar için karlılık esas. Çok daha ucuza çalıştırabilecekleri piyasadan gazetecilerle bu işi yürütmeye çalışıyorlar. Halbuki iletişim fakültesi mezunlarını gazetelerinde, dergilerinde, televizyonlarında, merkez komuta kademesinde en azından yönetici olarak çalıştırabilseler, ben inanıyorum ki pek çok gencimizin rahatlıkla iş bulması ve o enerjilerini, birikimlerini, piyasaya takdim etmesi mümkün olabilecek” dedi.

İletişim fakültesi mezunlarının iş bulma anlamında yaşadığı sıkıntıyı çözmek için tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Arınç, ancak bir dönem gıda ve orman mühendisleri ile veteriner için alınan istihdam tedbirlerinin derde derman olmadığını da vurguladı. 

HAKLAR VE SORUMLULUKLAR TÜM HATLARIYLA ORTAYA KONMALI

Arınç, “Bir ara gıda mühendisleri için, ‘şu kadardan fazla işçi çalıştıran iş yerlerinde mecburi tutalım’ dediler. Orman mühendisleri için veterinerler için aynı yöntemler denendi. Ama bunlar maalesef derde derman olacak şeyler de değil. Dolayısıyla bugünkü çalışmalarımızda, kendi adımıza medyanın hem haklar hem de sorumlulukları varsa, bu hak ve sorumlulukların sektör olarak ne olduğunu tüm hatlarıyla ortaya koymalıyız” diye konuştu.


IA,SB(FK/AK)