Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, BasınYayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmaları’ndan sonra, eşi Münevver Arınç, Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete ve işadamlarından oluşan 50 kişi ile köylere gitti. Bülent Arınç, 30 yıl önce Almanya da işçi olarak çalışırken tanıştığı arkadaşı Turgut Köyü Muhtarı Naci İşleri’i ziyaret etti. Diğer muhtarların da hazır bulunduğu meydanda köylüler Başbakan Yardımcısı Arınç’ı karşıladı.

Daha sonra muhtarlarla ve vatandaşlarla bir toplantı yapan Arınç, başta Turgut olmak üzere tüm köylerin çözülmemiş sorunları bulunduğunu belirtti. Arınç, "Kanun ve mevzuatlara göre kıyı ve iç kesimlerde sorun olan plan, proje ve imarlar en kısa sürede çözüme kavuşacaktır. 10 yıldır hükümetteyiz. Şimdi ustalık dönemi diyorlar. Ustalık döneminde artık sorun kalmayacak, bir bir en kısa zamanda çözüme kavuşacaktır. İnşallah köylümüz, sahip olduğu zenginlikleri en iyi şekilde değerlendirecektir. Marmaris’in köyleri ile ilgili sorunların çözümü ve yapılacak işler konusunda Vali, kaymakam sizlere gelerek bilgiler verecektir. Köylümüzün refah düzeyini artırarak huzur ve güven içinde hayatını devam ettirmek bizim görevimiz. İl ve ilçe başkanlarıma gerekli talimatları verdim gereken ne ise yapılacaktır" dedi.

Turgut Köyü Muhtarı Naci İşler, köy nüfusu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantı salonunda bulunan, emekli olduktan sonra Turgut Köyü’nde yaşamaya başlayan ve Ankara’lı olduğu öğrenilen bir kadının, "Emekli sorunlarını çözün, maaşlarını artırın" sözüne Arınç, "Ablacığım tamam. Allahın izniyle, inşallah emeklilerin geçim düzeyini artıracağız" dedi.

Arınç daha sonra muhtarlarla basına kapalı bir saatlik bir toplantı yaptı. Bülent Arınç toplantı çıkışında ise meydanda çoğunluğu kadınlardan oluşan grupla selamlaştı.

Başbakan Yardımcısı Arınç ve beraberindeki heyet daha sonra Turgut Köyü’nde bulunan 5 yıldızlı Angel’s Peninsula Oteli’ne geçti. Oteli dolaşan Arınç, kapasitesi hakkında bilgi aldı. Deniz manzaralı suit bir odayı gezen Arınç, "Kleopatra, doğal doku bozulmadan yapılan bu muhteşem oteli görseydi hayran kalırdı" dedi. Cuma namazını otelin imamlı mescidinde kılan Arınç, daha sonra karayolu ile İzmir’e hareket etti.