Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ağız ve diş sağlığı merkezinden sonra Celal Bayar Üniversitesi’nin (CBÜ) tamamlanan 200 yataklı Hafsa Sultan Hastanesi’ni törenle hizmete açtı. Arınç, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’nin konuşması sırasında protesto etmek isteyen öğrenci Ezgi Daryürek’in fotoğraf ve görüntüsünü çeken basın mensuplarını kınadığını söyledi. Arınç, “Dikkatinizi eserden ayırmayın. Ortaya çıkarılan eseri bir kişi değil bin kişi bağırsa gizleyemezsiniz” dedi.

Açılış törenine Bülent Arınç’ın yanı sıra, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün (AKP), AK Parti Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir ve Muzaffer Yurttaş, öğretim görevlileri, üniversite personeli ile davetliler katıldı.

Açılışta konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli hstanenin 600 yatak kapasitesine ulaştığını belirterek, sağlık sorunu bulunanların kent dışına çıkmalarına gerek kalmayacağını vurguladı.

GÖZALTI PROTESTOSU

Rektör Prof. Dr. Pakdemirli konuşurken, CBÜ Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Uluslarlararası Ticaret Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Manisa İl Örgütü üyesi Ezgi Daryürek “Sabah arkadaşlarımız gözaltına alındı. Ben de polis barikatları içindeki okuluma giremiyorum. Gözaltılar bizi bitiremez” diye bağırınca polisler tarafından polis aracına götürüldü.

"REKTÖR KONUŞURKEN BIRAKIP GİDİLMEZ"

Bülent Arınç da konuşmasına Rektör Prof. Dr. Pakdemirli’nin konuşması sırasında protestocu öğrencinin fotoğraf ve görüntüsünü çeken basın mensuplarını kınadığını söyleyerek başladı. Arınç, “Dikkatinizi eserden ayırmayın. Ortaya çıkarılan eseri bir kişi değil bin kişi bağırsa gizleyemezsiniz. Benim elimde olsa o protestocunun yaptığını çekmek isteyen basını geri buraya almam. Artık basınımız da buna alışmalı. Burada rektör konuşurken bırakılıp gidilmez” dedi.

HASTANEDE KÜÇÜK MELİSE İLE SOHBET

Bülent Arınç daha sonra 200 yataklı Hafsa Sultan Hastanesi’nin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Pakdemirli törenin sonunda Bülent Arınç’a teşekkür plaketi verdi. Hastaneyi gezen Arınç, çocuk servisinde yatan 12 yaşındaki şeker hastası Melise Irmak’la bir süre sohbet etti.

2 YIL ÖNCEKİ PROTESTOCULARA GÖZALTI

Öte yandan, sabah saatlerinde, yaklaşık iki yıl önce Bülent Arınç’ı protesto ettiği için gözaltına alınan TGB Manisa İl Örgütü üyesi Erdem Özdemir ile arkadaşları Burak Ünlü ve Hüseyin Güler’in gözaltına alındığı öğrenildi.



MHÖ, İK (İÖ/AK)