Manisa Organize Sanayi Bölgesi Lojistik Merkezi’ne gelişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, İstanbul’daki patlama can kaybı olmadığını hatırlattı. Arınç, "Kötü amaçlı bir saldırı ve failleri kesinlikle bulunacaktır. Bu son olsun istiyoruz. Belli ki masum insanların canına kast edilmek isteniyor. Mücadele devam edecek. Olayın olduğu bölgede AK Parti binasının ve çevik kuvvet ekiplerinin olması düşündürücüdür" dedi.

Türk Lirası’nın yeni logosu ile ilgili soruları da yanıtlayan Arınç, "Ülkelerin paralarının sembolleri vardır. Benim bildiğim logoda T ve L harfleri ve ortalarında iki tane çizgi var. Bu logonun anlamını Merkez Bankası Başkanı açıklayacaktır" dedi.

ERMENİ YASASI

Fransa Anayasa Konseyi’nin sözde Ermeni soykırımının inkar edilmesini suç sayan yasayı iptal etmesinin hatırlatılması üzerine de Arınç, şunları söyledi:

"Bu çok olumlu bir karardır. Fransa Ermeni tasarısı konusunda yanlış bir karar almıştı. Ancak duyarlı vekillerin ısrarlı talepleri sonucu Fransız konseyi bunu değerlendirdi ve tarih ile ilgili anayasal karar almama kararına vardı. Biz de önceki gün bu yaşananları sosyal ağlar aracılığı ile bizi takip edenlerle paylaştık. Bu karardan ötürü mutluyuz memnununuz."

İZMİR’E DAHA SIK GELECEK

Arınç, ayrıca İzmir'de daha sık geleceğini ifade ederek, "İzmir’in iki bakanı var. Canla başla çalışıyorlar. Ben de kendi alanımla ilgili ilerleyen günlerde İzmir'de bir inceleme gezisi yapacağım. İzmirlilerle daha fazla görüşmeye çalışacağım" dedi.



MHÖ(İÖ/İD)