Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılış törenine katıldı. Düzenlenen törende Arınç'ın yanısıra Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla AK Parti Milletvekilleri, İl Başkanı Nihat Öztürk ve Rektör Prof. Dr.Mahsur Harmandar da yeraldı. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve öğrencilerinin oluşturduğu orkestranın konserinin ardından kürsüye gelen Arınç, bu yıl 5 üniversitenin açılış törenlerine katılacağını ve ilk olarak Muğla'ya geldiği söyledi. Arınç, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin 1000'in üzerinde öğretim üyesi, akademisyen ve 30 binin üzerinde öğrencisi bulunduğunu, kentin geleceğinin değişmesine olumlu katkıda bulunduğunu söyledi. Arınç, şöyle dedi:

"Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Türkiye'deki ender üniversiteler arasına girmeyi başarmış, üniversiteler arasında en değerli marka haline gelmeyi başarmıştır. Üniversite Muğla'nın çevreci bir bakış açısıyla yeniden yapılanmasında büyük rol oynamıştır. İlimizin doğal zenginlikleri bilimsel çalışmalar ile daha ön plana çıkmıştır. Üniversitelerin ülkemizin kalkınmasında katkısı çok büyük olmuştur. 10 yıl önce iktidara geldiğimizde eğitime yapılan yatırım miktarı 7.5 katrilyon lira (7.5 milyar lira) iken bugün yüzde 425 oranında artarak bu yatırım 39 katrilyona (39 milyar lira) çıkmıştır. On yıl önce 76 olan üniversite sayısı ise 168'e çıkmış ve 1 milyon 900 bin öğrencimiz bu kurumlarda eğitim almaktadır. Eğitime yaptığımız yatırımlarla, önümüzdeki yıllarda beyin göçünün tersine dönmesini sağlayacağız. Ancak eğitime yapılan tüm bu yatırımların sadece kamu harcamaları ile yapılması mümkün değildir. Bu nedenle Muğla'ya bu güzel üniversiteyi, eğitim yuvasını kazandıran Sıtkı Koçman ve ailesini burada şükranla anıyor ve teşekkür ediyorum."

PROTESTOLARA DEĞİNDİ

Konuşmasında kendisine yönelik bugünkü protestolara da değinen Arınç, "Bugün üniversitenin açılışında poliste, yöneticilerde gerginlik gördüm. Her açılış yılında bu tür gerginlik, protestolar olabilir. Bunu anlayışla karşılamak gerekir. Ancak bu tür tepkilerin insan onurunu, gururunu zedeleyici olmaması gerekir" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahsur Harmandar konuşmasından sonra Arınç'a plaket verdi.

MİTİNG GİBİ KARŞILANINCA, SEHPA ÜZERİNDE HALKA HİTAP ETTİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törenin ardından Muğla merkezde Dirimler Caddesi'nde yeni açılan AK Parti İl Teşkilatı binasına geldi. Arınç, burada sloganlarla yaklaşık 1000 kişi tarafından karşılanınca binaya girmekten vazgeçerek, halka hitap etmek istedi. Yanında Muğla milletvekilleri Yusuf Özden, Ali Boğa, Manisa milletvekili Selçuk Özdağ ve İl Başkanı Nihat Öztürk olan Bülent Arınç, konuşması için getirilen ve gazete ile örtülen bir sehpanın üzerinde çıktı. Arınç, yapılan yatırımlarla Türkiye'nin geldiği noktayı anlatırken, seçim konusuna değindi. Arınç, "Üç dönemde de oylarımızı artırarak sizlerin sayesinde iktidar olduk. Bu seçimde de oylarımızı yine artırıp, yüzde 54'lerin üzerine çıkarıp, yeniden iktidar olmak için çaba göstereceğiz. Bu şu demektir; Demek ki her iki seçmenden birinin oyunu alıyoruz. Halkımız bize bu ülkeyi yönetmemiz için yeniden güven veriyor. AK Parti'nin bu müthiş başarısında sizlerin büyük etkisi, katkısı var. Muğla büyükşehir oluyor. Birçok yatırım daha hızlı gelecek, ancak seçimlerde 6 milletvekilinden en az 4'ünü kazanmak için yoğun gayret göstermeliyiz" dedi.

"AMAN DÜŞMEYİN"

Yaklaşık 35 dakika sehpa üzerinde konuşan Arınç'a bir ara partililer "Aman düşmeyin, sağlam durun" uyarısında bulundu. Arınç bunun üzerine, "Hiç merak etmeyin 10 yıldır iktidardayız hiç düşmedik. Ancak, başkaları düştü. Biz ise dimdik ayaktayız. Buradan da düşmeyiz, düşmeyeceğiz. Tam 13 yıl iktidarda kalacağız" dedi. Arınç'ın sözleri sık sık alkışlara kesildi.

Arınç, konuşmasının ardından AK Parti İl Teşkilatı'nda basına kapalı olarak düzenlenen toplantıya katıldı. Arınç, yaklaşık 20 dakika süren toplatıdan sonra da Ankara'ya dönmek üzere karayolu ile Dalaman Havalimanı'na hareket etti.

DÖNÜŞ YOLUNDA ŞEHİT EVİNE ZİYARET

Bülent Arınç, havalimanına giderken 2 Eylül'de Şırnak'ın Beytüşşebab İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın Köyceğiz İlçesi Yangı Köyü'ndeki babasının evini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, Arınç Uysal ailesine başsağlığı diledi.

Yaşar ANTER, Ahmet BAYRAK, Sezer ŞAHİNDAŞ, Cavit AKGÜN/MUĞLA,



HA(AÖ/İD)