Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisiyken, 2 Eylül tarihli Kanuna Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen Ekrem Yeter, Ankara'daki evinde gözaltına alınmasının ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Gülen soruşturması kapsamında gözaltına alınan Yeter, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne götürüldü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Özgür Kamışlık tarafından sorgulanan Yeter, tutuklanması istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. İfade işleminin ardından nöbetçi hakimlik, Yeter'in "FETÖ üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanmasına hükmetti.

Yeter, KHK ile ihraç edilmeden önce Ankara'daki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda doçent doktor olarak görev yapıyordu.

Screenshot Twitter account Ekrem Yeter Türkei (twitter.com/eyyeter)

Ekrem Yeter'in Twitter hesabındaki profil fotoğrafı

Arınç: Damadımıza güveniyoruz

Eski başbakan yardımcılarından Arınç, damadı Yeter'in gözaltına alınmasının ardından hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Bir süreç var. İnşallah en kısa sürede bir haber alacağız. Damadımıza her bakımdan güveniyoruz. Kesinlikle bir ilişkisi olmadığına inanıyoruz. Kendisini sevinçle bekliyoruz" demişti.(DW)