Seçim bölgesi olan Bursa’da kamu kuruluşlarının yöneticileriyle kahvaltı yapan Bülent Arınç, bütün annelerin Anneler Günü’nü kutlarken "Anne ve anne olacakların günlerini kutluyorum. Onlara sağlık ve mutluluklar diliyorum. Annelik çok güzel bir duygu. Ölenlerimize rahmet diliyorum. Hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Annelerimiz en azından uluslararası bir gün dolayısıyla anmış olmak hatırlamış olmak hepimiz için çok önemli ama biliyoruz ki bizler Bursa’da yaşayan herkes annelerini her gün severek hatırlıyor onlara minnetlerini şükranlarını ifade ediyor” dedi.

DARISI BEŞİKTAŞ'IN BAŞINA

Fenerbahçe- Galatasaray maçını da değerlendiren Arınç, sarı- kırmızılı kulübü elde ettiği şampiyonluktan dolayı kutladı. Karşılaşmayı arkadaşlarıyla birlikte izlediğini belirten  Arınç, şöyle dedi:

"Çok zorlu bir dönem oldu görebildiğim kadarıyla. Bütün kulüpler neredeyse 3 günde bir maç yapmak zorunda kaldılar. Bu sene farklı bir statü uygulandı. Ama bu bir yarıştır, daha dayanıklı olan belki daha şanslı olan ipi göğüslemiş oldu.İçinizde üzülenlerin olduğunu biliyorum. Sevinenler de mutlaka vardır ama spor böyle bir şey. Sonunda mutlak bir birincisi şampiyonu, olacak. Ben Galatasaray Kulübü’nü yürekten kutluyorum ve darısı Beşiktaş’ın başına diyorum."

BURSASPOR'UN MUHTEŞEM GALİBİYETİ

Bursaspor’un durumunu da değerlendiren Arınç, İstanbul’da dün elde edilen 4-0’lık galibiyeti 'Muhteşem' olarak niteledi. Bursaspor’un da Avrupa Liglerine katılma hakkı elde ettiğini kaydeden Arınç, şöyle devam etti:

"Çarşamba günü Ankara’da çok önemli bir maç oynanacak. Arkadaşlarla birlikte inşallah izleme fırsatı bulacağız. Bana, 'Galatasaray-Fenerbahçe maçının galibi kim olur, kazanı kim olur?' diye sorduklarında, doğrusu istatistiklere bakarak kulüplerin puanlarına bakarak bir şey düşünmedim ama gönlüme doğmuştu. Gönlüme doğanı da ifade ettim. Gönlüme doğanı da Allah kısmet etti. Evet bazen işte böyle gönlüme doğan işler yaparım. Sonunda da güzel neticeler olabiliyor."

Bursa’da 3 günlük çalışma yaptıklarını ve çok önemli sempozyumlar gerçekleştirildiğini ifade eden Arınç, Bursa’da ulusal ve uluslararası çapta büyük organizasyonlar yapmayı amaçladıklarını anlatırken, şöyle devam etti:

"Şüphesiz halkımızın ilgisini çeken konularda bu değerlerin Türkiye’de Bursa’da fikirlerini  ortaya koymasıyla halkımızın kültürel etkinliklere daha fazla ilgi göstermesi basında bunun daha çok yer alması ve bundan sonra yapılacak toplantılarda da bu organizasyonların birer örnek teşkil etmesi. Dün yine Vakıflar Haftası dolayısıyla Balkan Vakıfları konulu bir sempozyuma Bursa ev sahipliği yaptı. Salon doluydu ama benim sitemim orada olması gerekenlere ilişikindi. Bundan dolayı hiç kimsenin gücenmesine kırılmasına da gerek yok. Bir yerde Balkan bir yerde Rumeli sözcüğü geçerse tabi Türkiye nasıl aslında bir vakıf medeniyetiyse Balkanlar da o vakıfların en gözde olduğu mekanlardır. Bir Makedonyalı Makedonya’daki Osmanlı vakıflarının ne olduğu nasıl olacağını merak etmesi gerekir. Kosova'dan gelmiş bir insanın Kosova’daki, Arnavutluk’taki bir Osmanlı vakıflarının geçmişi ve bugününü elbette ki merak etmesi gerekir. Bence bunlar her şeyden daha önemli konulardır. Bu konularda ihmal gösterilmişse tabii buna ilişkin bir dostane sitemi de yapmak durumdayız. Bunlar kolay işler değil. Bursa’da bu işin ehli insanlar tarafından Balkan vakıflarının sunumu o kadar güzel bir şekilde oldu ki doktora yapan öğrencilerimiz kimisi Bosna Hersek’tden, kimisi Makedonya’dan, kimisi Kosova’dan 3 binlerle ifade edilen vakıf eserlerini bizlere slaytlarla geçmişleriyle bugünleriyle tanıtmış oldular. Hepsinin dillerinden o dönemde kurulan vakıfların ve hem de bugün onlara sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti’nin güzel evlatlarına belediyelere vakıflara büyük teşekkür ettiler."



IA,SB(FK/İD)