Elazığ'ın Kovancılar ilçesindeki temaslarını tamamlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç geldiği Elazığ kent merkezinde 2 aylık iken 1956 yılında yaşamını yitiren kız kardeşi Tülay Arınç'ın mezarını ziyaret ederek, dua etti.

Kovancılar ilçesinden sonra Elazığ'a gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, babasının 1954-1959 yıllara arasında Jandarma Astsubay olarak görev yaptığı dönemde kendisi 8 yaşındayken yaşamını yitiren 2 aylık kız kardeşi Tülay Arınç'ın Sülsülü Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti. Basın mensuplarının alınmadığı ziyaret sırasında Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, mezarı sulayarak dua ettiler.

Kardeşinin mezarının yerini uzun yıllar bilinmediği daha sonra AK Parti eski İl Başkanı Ali Şerifoğulları'nın girişimleri sonucu bulunduğu ve kabrini yaptırdığını belirten Arınç, 1956 yılında daha iki aylık iken yaşamını yitiren kız kardeşinin mezarını böylelikle ilk kez ziyaret ettiği söyledi.

AP PARTİ İL BİNASINI ZİYARET

Mezarlık ziyaretini tamamlayan Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra Ak Parti Elazığ il binasına geldi. Burada asılı bulunan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önde, Çanakkale savaşında yer alan askerlerin arkasında olduğu bir tabloyu gösteren Arınç, şunları söyledi:

"12 Haziran'da yüzde 50 oy aldık. Çok güzel bir karikatür var 12 Haziran başarısını gösteren. 10 tane kitap yazmaya, 20 tane film çevirmeye bedel bir karikatür. Tayyip bey aynen şurada. Çanakkale şehitleri tablosundaki gibi. Böyle aslan gibi duruyor. Karşısında da başları önünde iki adamcağız var. Onlara soruyor diyor ki; 'söyleyin bakalım hanginiz bana oy verdiniz' Tayyip beyin kim olduğunu anladık. Bayayiğit, karşısında başları önünde eğik durun iki adam kim. Biri Kılıçdaroğlu biri Bahçeli. Siz yüzde 50'yi aldınız mı bu karikatür tam yerini bulmuş."

Elazığ'da yerel bir televizyon kanalındaki programa katılacak olan Başbakan Yardımcısı Arınç daha sonra Ankara'ya dönecek.

Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, -

GY(GG/ESM)