Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar'daki cephanelikteki patlamanın sabotaj olduğuna ilişkin açıklama yaptığını hatırlatarak, "En son askeri savcılık açıkladı. 'Kesinlikle sabotaj yada onunla ilgili olay değildir' dedi. Askeri savcının dediğini sen hangi delili ortaya koyarak şimdi aksini ispat edebileceksin" diye sordu. Bu olayda her ihtimali değerlendirdiklerini anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu olayın üzeride bütün ihtimalleri değerlendirerek duruyoruz. Bir asker yapmıştır diye saplanıp kalmıyoruz. Sabotaj, terör saldırısı, içerden, dışardan her türlü değerlendiriyoruz. Askeri savcılık istihbarat bütün çalışmaları yapıyor. Düşünün içeride 25 kişi var. 25'i de vefat etmiş. Şaibe olmayan bir şey. Evet orası askeri bir birlik, askeri birlik dendiğinde komuta vardır. Onları tespit etmeye çalışıyoruz. Dışarıda bir olay olsa, sabotaj ihtimali daha fazla ihtimal kazanır. Ama içerisi de dışarısı da asker tarafından korunan bir yer. Ya dışarıdan bir müdahaleyi düşünmek veya içeriye sızmış birisinden bunun hesabını sormak gerekir. Bütün ihtimalleri savcılık değerlendirdi. Eee siz sadece, 'yüzde 99 sabotaj' derseniz ve 'bunu bana bir asker söyledi' derseniz, bizim de çıkıp 'Kimdir bu ? Elinizdeki bilgiler, belgeler nelerdir?' deme hakkımız var. Nitekim sorduk. Önce 'Karıştırmayın bu işleri' dedi. Ondan sonra 'Tartışmalı işler bunlar' dedi. Duymazdan geldi. Sonra da 'Bana uzamanlar böyle söyledi' dedi. Yüksek rütbeli asker oldu uzman. Bir muhalefet liderine böylesine sorumsuzluk yakışmaz."

"TÜSİAD 28 ŞUBAT'IN HESABINI VERSİN"

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'i de Türkiye'nin gerçeği ile uyuşmayan şeyleri söylemeye, göstermeye çalışmakla suçlayan Arınç, "O yüzden de TÜSİAD geçmişte de Türkiye'nin en itibarlı kurumu iken, belli bir kesimi çok iyi temsil ediyorken, son zamanlarda, genel başkanlık yapacak kimseyi de bulamaz hale geldi. Niçin? Çünkü söyledikleri Türkiye'nin meseleleri, sorunları, gerçekleri değil" dedi. Arınç, Ümit Boyner'in "Afyon gerçeğini öğrenmek istiyoruz", "Uludere gerçeğini öğrenmek istiyoruz" dediğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Amenna. Eee peki bunlarda öğrenmediğiniz bir şey kaldı mı? Yani bizim kesinlikle 'şöyledir' diyebilmemiz için, adli ve idari soruşturmanın sonucunu açıklamamız lazım. Adli ve idari soruşturma henüz bitmemiş iken ihtimaller üzerinde nasıl konuşabilir hükümet. Ne diyebilir. Kimi suçlayabilir. Kaldı ki her türlü gelişmeden hükümetimizin ilan ettiği kadar konuşulabiliyor. Yani TÜSİAD gerçekten bir halkın temsilcisi olduğunu ifade ediyorsa önce 28 Şubat'taki kötü rolünün hesabını, herkesin verdiği gibi vermesi lazım. Meşru hükümeti devirebilmek için beşli çetenin içersinde yer alanlar, bugün halk adına konuşmaya nasıl cüret edebiliyorlar. Doğrusu bu çok önemli bir gelişme. Biz halka hesap verebildiğimiz için her seçimden daha güçlenerek çıkıp gelebiliyoruz. Bizim tek varlığımız millettir."

Bursaspor'un Özlüce'deki tesislerine gidip yöneticileri ve futbolcuları ziyaret eden Bülent Arınç'a burada Bursaspor forması ve tablo hediye edildi. Arınç daha sonra Ak Parti İl Kadın Kolları tarafından Fomara Meydanı'nda düzenlenen Arakan Ağlamasın Kermesi ve fotoğraf sergisini gezdi.