CHP'nin TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmasının hiçbir makul, hiçbir haklı nedeni olmadığını savunan Arınç şöyle konuştu:

"CHP çoğu zaman Meclis'i boykot etmiştir. Kendisi içeride oturmuş, oy kullanmamıştır. Parlamento'ya gelmemiştir. CHP'nin bugün eğer Meclis toplansaydı söyleyeceği sözleri ifade edebilmesi için Türkiye'de yüzlerce platform var. Biz bugüne kadar ne Kılıçdaroğlu'ndan, ne de CHP milletvekillerinden terörün önlenmesine yönelik bir önlem paketi, bir çağrı, bir tedbir duymadık. Sadece 'Türkiye'de bu sorun var, gelin konuşalım' diyorlar."

'BÜTÜN OLAYLAR AN BE AN TAKİP EDİLİYOR'

Hükümetin görevinin başında olduğunu belirten Arınç, Türkiye'de yaşanan olaylar karşısında tedbirler alındığını söyledi. Arınç sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bütün olaylar an be an takip edilmektedir. Meclis'te elbette bu, zaman zaman görüşüldü, genel görüşmeler yapıldı. Tutanaklara bakınız, hiçbir CHP sözcüsü Türkiye'de terörle ilgili, sebepleri ve sonuçlarıyla ilgili hiçbir somut öneri getirmedi. Sadece iktidarı yıpratmak, hakaret etmek için bu toplantıları bir fırsat bildiler. Bugünkü toplantıyı da öyle bir fırsat olarak kullanmak istiyorlar."

'CHP'NİN SOMUT ÖNERİLERİ YOK'


Başbakan Yardımcısı Arınç, CHP'nin geçtiğimiz yasama dönemi içinde terör, Türkiye'nin geleceği, Suriye'de yaşanan olaylar karşısında somut önerilerinin olmadığını öne sürerek şunlarısöyledi:

"CHP'nin hangi çareyi, hangi somut neticeyi veya hangi önlemleri getirdiğini şöyle bir tarayın. İnternette arama motoruna bakın, bir tek cümle bulamazsınız. Sadece sözünü ediyorlar ama hiçbir sebebi, hiçbir sonucu ortaya koymuyorlar. CHP'nin terör sorunuyla ilgili gişimlerde bulunduğu günlerde MHP'den randevu alamayıp, AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Erdoğan tarafından kabul edildi."

'AĞZINA BİBER SÜRÜLECEK SÖZLER'

Kılıçdaroğlu'nun 'İstanbul Hükümeti' sözünü de eleştiren Arınç, bunun çirkin bir benzetme olduğunu söyledi. Arınç, Kılıçdaroğlu'nun ağzında son zamanlarda çirkin benzetmeler ve yakıştırmaların çokca konuşulmaya başlandığını kaydederek şöyle dedi:

"Bu bir siyasetçi üslubu değildir. Dışişleri Bakanı'na yönelik söylediği, çocukların bile konuşsa ağzına biber sürülecek sözleri, bugün bir anamuhalefet partisi liderinin ağzından konuşulabiliyor. Bulduğu en önemli özdeyiş, 'sıçan geçer yol olur' özdeyişidir. Genel Başkan Meclis'in toplantıya çağrılmasından da önce bir anamuhalefet partisi liderinin ağırlığını, vakarını, üslubunu taşımalıdır."

Başbakan Yardımcısı Arınç, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili yeni bir gelişmenin olmadığını da söyledi.