TRT Haber’de yayınlanan 'İnce Çizgi' Programı’nda Emin Pazarcı’nın sorularını cevaplandıran Bülent Arınç, PKK’lı militanlarla kucaklaşmanın BDP’lilerin ilk vukuatları olmadığını söyledi. Meclis’teki 550 fezlekeden 450’sinin BDP’li milletvekilleri ile ilgili olduğunu hatırlatan Arınç, şunları söyledi:

"Hatta, PKK’lılarla kucaklaşma olayından daha kötü sayılacak fiilleri de var. Her gün sokaktalar, her gün kavga ediyorlar. Her gün suç işliyorlar. Ancak, bugüne kadar dokunulmazlıklarının kaldırılması için bir girişimde bulunulmamış. Niçin? Demek ki siyasi sonuçları öngörülerek dokunulmazlıklarının kaldırılması yoluna gidilmemiş.ö

BDP’iller için “Bunlar bildiğimiz milletvekillerinden değilö hatırlatmasını yapan Arınç, “Bunlar zaten bilerek suç işliyorlar. Bilerek dokunulmazlıkların kaldırılmasına ve partilerinin kapanmasına çalışıyorlar. Ateş sönmesin istiyorlar. Neden? Çünkü, kitleleri tahrik etmenin, yönlendirmenin, istikamet vermenin yolu bu. Ardından ‘Görüyor musunuz, bize hayat hakkı tanımıyorlar: partimizi kapatıyorlar’ diyecekler. Kitleleri tahrik etmek isteyecekler. Dolayısıyla, bizim onların isteklerine uyarak bu oyuna gelmemiz ne kadar doğru? Ben bir siyasetçi olarak düşünürüm."

"AKREP GİBİ İNTİHAR EDİYORLAR"

PKK terör örgütünün 2012’yi 'devrimci halk savaşının bir finali' olarak gördüğüne işaret eden Arınç, "Bu günlerdeki saldırılar adeta bir intihar saldırısıdır. Dağdakiler kendilerini ateşe atıyorlar. Çünkü, buradan kurtulsalar, Kandil’de hesaplarını görecekler. Beklemedikleri şey, halkın bunlara itibar etmemesi. O yüzden halka çullanıyorlar, kadınlara ve çocuklara saldırıyorlar. Bu, adeta akrebin kendisini sokarak intihar etmesi gibi. Bence intihar eylemleri. Bizim de tedbirlerimiz ve çaremiz var. Bu mücadelede başarılı olacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

"VATANDAŞLAR KARAR VERECEK"

Arınç, BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün, lüks bir otelde oldukça genç bir kadınla tatil yaparken çekilen fotoğrafları ile ilgili olarak da şu değerlendirmeyi yaptı:

"Daha önce de BDP Batman Milletvekili’nin aynı yerde kiminle sefa yaptığı görüntülenmişti. Kürkçü denildiğinde ben her zaman şunu düşünürüm: Geçmişinde Kızıldere baskınından tek başına kurtulmuş olmanın, o travmanın verdiği belki bir takım rahatsızlıkların etkisi ile böyle bir davranışın içindedir. Mazur mu, yoksa maruz mu görmek lazım, ona vatandaşlar karar verecek."


(BY/SS)