Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Başbakanlık Müşteşarı tarafından bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin basitleştirilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Arınç, 134 mevzuatta değişiklik yapıldığın söyledi. Arınç; "Bundan sonra 491 belge istenmeyecek. 8 kanunda değişiklik yapıldı, kanunlardaki bu düzenlemelerle 18 belge daha bundan sonra istenmeyecek. Yönetmeliklerin 93 tanesinde değişiklik yapıldı, bir kısmı kaldırıldı. Böylelikle 374 belgeninde tekrar talep edilmeyeceği kabul edildi. Belge sayılarının azaltılması vatandaşlarımız açısından mutlaka kolaylık olacak. Bu azaltılan belgeler içerisinde; kimlik fotokopileri, ikemetgah belgeleri, askerlik belgeleri, ticari sicil gazetesi, vergi levhası, sağlık raporu, adli sicil kaydı ve diğerlerini sayabilirim. Belediye hizmetlerini basitleştirmekte, tek noktadan işyeri açma gibi çalışmalarda mevzuat değişikliği yapılarak bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin basitleştirilmesi konusu gündeme gelmiş oldu" diye konuştu.

12 EYLÜL DAVASI

12 Eylül askeri darbesi ile ilgili açılan davanın 4 Nisan'da 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacağını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, bu davanın Bakanlar Kurulu'nu da yakından ilgilendirdiğini söyledi. Bülent Arınç, davanın iddianemesinde sanıklara isnat edilen suçun 'T.C. Anayasının tamamını veya bir kısmını değiştirmeye veya ortadan kaldırmaya ve anayasayla teşekkül etmiş olan TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya engel olmaya cebren teşebbüs etmek' olduğunu belirterek; "Bütün bakan arkadaşlarımız, iddianamede, isnat edilen suçlar ve 12 Eylül darbesinin muhatabı olmak bir kurum olarak Bakanlar Kurulu'muzunda bu davaya müdahil olup olmaması konusunda görüşlerini ifade ettiler" dedi.

Darbelerin, hükümetlere karşı doğrudan yapılmış bir ağır, ciddi eylem olarak ortaya çıktığını savunan Arınç, hükümetin de 12 Eylül davasına müdahil olmasına karar verildiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Neslişah Sultan'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı dileyerek, cenaze törenine hükümet adına kendisinin katılacağını söyledi.

BY(SSA)